Pestofyldte kyllinger med søde kartoffelfritter
Hovedretter

Pestofyldte kyllinger med søde kartoffelfritter

Kyllingen får ekstra smag af grøn pesto, der fyldes indeni sammen med frisk mozzarella. Her får du opskriften på pestofyldte kyllinger med søde kartoffelfritter

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 40 min
Tid i alt: 1 t og 15 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 kyllingebrystfileter
4 spsk. grøn pesto
2 friske mozzarellakugler a 125 g
120 g serranoskinke
evt. 4 kødnåle

SØDE KARTOFFELFRITTER

1 kg søde kartofler
1 spsk. olivenolie
salt

TIL SERVERING

blandet grøn salat
aioli

Opskrift - sådan laver du pestofyldte kyllinger med søde kartoffelfritter 

 
1. SØDE KARTOFFELFRITTER: Tænd ovnen på 175° varmluft. Skrub eller skræl de søde kartofler, og skær dem ud i grove fritter. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, vend dem i olivenolie, og drys med salt. Bag fritterne i ovnen i 40 minutter, til de er sprøde.
 
2. Skær en dyb lomme i hver kyllingefilet. Fyld dem med 1 spsk. pesto. Del mozzarellakuglerne i halve, og læg dem forsigtigt ind i lommerne. Fold serranoskinke omkring kyllingebrystfileterne, og luk evt. hullet med kødnåle. Læg kyllingefileterne i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gennemstegte, og serranoskinken er sprød.
 
3. SERVERING: Servér de fyldte kyllingefileter med søde kartoffelfritter, grøn salat og aioli.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laks i cremet spinatsauce – Få opskriften her

Tirsdag: Shakshuka med hummus – Få opskriften her

Torsdag: Spaghetti med portobellosvampe og soltørrede tomater – Få opskriften her

Fredag: Enebærgryde med bagt kartoffelmos og hasselnødder – Få opskriften her