Hovedretter

Persillerods-suppe med torsk

Ugens onsdagsopskrift er persillerods-suppe med torsk. Få opskriften her







300 g persillerod
100 g kartoffel
1 løg, hakket
3 fed hvidløg, hakkede
lidt olie
5 kviste timian
(bundet med kødsnor)
2 dl hvidvin
6 dl vand
2 håndfulde plukket
bredbladet persille
1 dl piskefløde
salt
ENDVIDERE:
300 g torsk uden ben og skind (eller anden hvid fisk)
lidt olie til stegning
salt
TILBEHØR:
1 lille bundt kørvel
1 spsk. citronsaft
groft brød
Skræl persillerod og kartoffel, og skær begge dele i terninger. Sautér persillerod, kartoffel, løg og hvidløg i lidt olie i en stor gryde. Det skal ikke tage farve. Kom timian i gryden, og hæld vinen på. Lad det koge op. Tilsæt vandet, og lad suppen koge under låg i 35-40 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Fisk timianen op, og tilsæt persille og fløde. Lad suppen koge op. Blend den med en stavblender, og smag til med salt. Du kan si den, hvis du synes. Selv gør jeg det ikke.
Rist imens fisken i lidt olie på en varm pande. Lad den stege næsten færdig. Tag panden af varmen; vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr med salt.
Servér suppen i varme dybe tallerkener. Anret fisken oven i suppen, og top med lidt plukket kørvel vendt i citronsaft. Servér straks med groft brød til.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER


Mandag TirsdagTorsdagFredag

Læs mere om: