frikadeller
Hovedretter

Persille-frikadeller og speltsalat med bolsjebeder og croutoner

Alle har deres egen yndlingsopskrift på frikadeller – men giv også denne persillevariant en chance! Her får du opskriften på persille-frikadeller og speltsalat med bolsjebeder og croutoner

Persille-frikadeller og speltsalat med bolsjebeder og croutoner til 4 personer

Tid: 25 minutter. Ovntid: 25 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g hakket kalv og flæsk
salt og friskkværnet peber
75 g havregryn
1½ dl mælk
1 æg
½ bundt bredbladet persille
 
SPELTSALAT
200 g speltkerner
2 bolsjebeder
1 agurk
½ bundt bredbladet persille
 
RUGBRØDSCROUTONER
2 skiver rugbrød
2 spsk. olivenolie
1 spsk. flagesalt
 
VINAIGRETTE
1 spsk. dijonsennep
1 tsk. flydende honning
1 spsk. vineddike
5 spsk. olivenolie
 
PRØV OGSÅ: Spicy frikadeller og rødbedesalat
 

Opskrift - sådan laver du persille-frikadeller og speltsalat med bolsjebeder og croutoner

 
1. Tænd ovnen på 200°. Rør hakket kød med salt og peber i en skål. Rør havregryn, mælk og æg i. Skyl, nip og hak persillen, og rør den i farsen. Form farsen til frikadeller, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i ovnen i 20-25 minutter.
 
2. RUGBRØDSCROUTONER: Skær rugbrødet i tern, og vend dem med olie og salt. Bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem sprøde i ovnen ved 200° i 8-10 minutter.
 
3. SPELTSALAT: Kog speltkerner efter anvisningen på pakken. Afkøl under koldt vand. Skræl bolsjebeder, og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Bland speltkerner, bolsjebeder og agurk. Skyl og tør persillen, og hak den groft. Pynt salaten med persille og rugbrødscroutoner.
 
4. VINAIGRETTE: Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og dryp den over salaten. Servér sammen med frikadellerne.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingesalat med avocado, ærter og citrus-urte-yoghurt - Få opskriften her

Onsdag: Blomkåls-bøffer med spicy dressing og quinoa-tabbouleh - Få opskriften her

Torsdag: Ovnbagt laks med kørvel og sommerkartofler med radiser og ærter - Få opskriften her

Fredag: Kalvesteak og grillet grøntsagssalat - Få opskriften her