Hovedretter

Perleotto med rødkål og bagt butternutsquash

Næsten som en risotto, bare lavet med perlespelt og masser af sprød kål. Her får du opskriften på perleotto med rødkål og bagt butternutsquash

Perleotto med rødkål og bagt butternutsquash 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 25 minutter
Antal personer: 4
 
 
DEN SKAL DU BRUGE
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 lille bundt salvie
1 spsk. smør + 1 spsk. olivenolie til stegning
200 g perlespelt
5 dl grøntsagsbouillon
50 g cheddar
100 g rødkål
 
BAGT BUTTERNUTSQUASH
500 g butternutsquash
2 spsk. olivenolie
1 spsk. tørret oregano
salt og friskkværnet peber
 
PYNT
salvieblade
 
PRØV OGSÅ: Lammefilet og perleotto med rodfrugter
 

Opskrift - sådan laver du perleotto med rødkål og bagt butternutsquash 

 
1. BAGT BUTTERNUTSQUASH: Tænd ovnen på 200°. Skyl og halvér butternutsquashen, og fjern kernerne (lad bare skallen sidde på). Skær butternutsquashen i mindre stykker, og fordel dem i et ovnfad. Dryp med olie, krydr med oregano, salt og peber, og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er møre.
 
2. Pil og hak løg og hvidløg fint. Hak salvie. Steg løg, hvidløg og salvie i smør og olie i en gryde i et par minutter. Tilsæt perlespelt, og steg i et par minutter. Hæld lidt bouillon på under omrøring. Fortsæt med at hælde bouillon på, hver gang den er kogt ind, og bliv ved, indtil perlespelten er kogt netop mør. Det tager 20-25 minutter. Rør revet cheddar i. Riv eller snit rødkål helt fint, og vend kålen i den færdige perleotto. Anret med bagt butternutsquash, og top med salvieblade.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Krydret kyllingebryst med røsti og bagte grøntsager - få opskriften her

Tirsdag: Bagt laks med pasta og grøntsagschips - få opskriften her

Onsdag: Krydrede svinekoteletter med kartofler, æbler og svesker - få opskriften her

Fredag: Appelsinstegt and og rissalat med bønner og mandler - få opskriften her