Hovedretter

Paella med masser af grøntsager

Madplan for uge 21: Ugens mandagsopskrift er paella med masser af grøntsager. Få opskriften her

Paella med masser af grøntsager til 4 personer

Grib chancen til at få ryddet ud i grøntsagsskuffen. Paella laves traditionelt med fisk og skaldyr, men den er mindst lige så god vegetarisk. 
Tid: 45 minutter. 
 
DET SKAL DU BRUGE
1 rødløg
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
250 g champignoner
500 g tomater på stilk
1 spsk. olivenolie til stegning
1 tsk. røget paprika
300 g paellaris (eller risottoris)
¾ l grøntsagsbouillon
200 g friske grønne bønner
1 bundt bredbladet persille
1 håndfuld friskbælgede ærter
1 bakke ærtespirer
 

Opskrift - sådan laver du Paella med masser af grøntsager

 
1. Pil og hak rødløget. Rens peberfrugterne, og skær dem i tern. Skyl champignoner, tør dem godt, og skær dem i halve. Skyl tomaterne, og hak dem groft. Steg løg, peberfrugter og champignoner (vent med tomater) i olie og paprika på en pande i 6-7 minutter, til champignonerne er møre. Tilsæt ris, og vend dem godt rundt på panden, så de er dækket af grøntsager. Tilsæt tomater og 2½ dl grøntsagsbouillon, og lad det koge under låg ved svag varme. Rør ofte undervejs, og tilsæt løbende mere bouillon. Fortsæt i ca. 35 minutter, til der ikke er mere bouillon. Skyl og nip bønnerne, og skær dem i mindre stykker. Lad dem stege med på panden de sidste 5 minutter.
 
2. Skyl og hak persillen. Bælg ærterne. Vend persille og ærter i paellaen lige før servering. Top med ærtespirer.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Kylling i kokossuppe med ris og pak choy - få opskriften her

Onsdag: Skinkeschnitzler med gratinerede portobellosvampe - få opskriften her

Torsdag: Grøn gazpacho med dampet laks og avocadosalsa - få opskriften her

Fredag: Bøfsalat med stegte kartofler og peberrodscreme - få opskriften her