Hovedretter

Paella med kulmule

Paella er en spansk risret, der laves med alt fra kylling og kanin til skaldyr og fisk. Her er den tilberedt med kulmule.

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 50 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

800 g kulmulefilet
½ l hønsebouillon
½ g stødt safran
1 stort løg
3 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie til stegning
1 rød peberfrugt
1 håndfuld bredbladet persille
1 spsk. paprika
2 tsk. stødt gurkemeje
Salt og peber
3 dl risottoris
1 dåse hakkede tomater
100 g ærter fra frost
1 citron
 

Opskrift - sådan laver du paella med kulmule

Tag kulmule ud af køleskabet. Del fisken i mindre fileter.
Varm hønsebouillonen op, hæld den i en skål, og tilsæt safran. Rør godt rundt, og stil skålen til side.
Pil og hak løg, og pil og pres hvidløg. Steg begge dele i olie på en dyb pande, til løgene er klare.
Rens peberfrugt, og skær den i små tern. Skyl og hak persille, og vend halvdelen på panden (gem resten til pynt) sammen med peberfrugt.
Drys med paprika, gurkemeje, salt og peber, og lad det hele stege i yderligere et par minutter.
Skyl risene, og vend dem i retten.
Hæld safranbouillonen på panden sammen med hakkede tomater. Rør rundt.
Læg låg på panden (eller dæk med alufolie), og lad paellaen simre i 30 minutter, til væsken er næsten fordampet.
Fordel stykker af kulmule oven på retten med skindsiden nedad. Læg låg på, og lad paellaen simre i yderligere 10 minutter, så fisken dampes, og kødet bliver lyst.
Pynt panden med persille og citronbåde.
 
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
 
 
 
 
 
Læs mere om: