Hovedretter

Ovnstegte kyllingelår og gnocchi med grønkål

Gnocchi er et godt alternativ til pasta, og tilbereder du det med grønkål, får du masser af gode vitaminer. Her får du opskriften på ovnstegte kyllingelår og gnocchi med grønkål.

Tilberedelsestid: 1 t og 10 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 hele kyllingelår
2 spsk. Olivenolie
1 tsk. tørret rosmarin
Salt og peber

Gnocchi med grønkål:

600 g gnocchi
150 g frisk grønkål
1 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
50 g smør
Salt og peber

Til servering:

25 g friskrevet parmesan

Opskrift – sådan laver du ovnstegte kyllingelår og gnocchi med grønkål

Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad, dryp med olie, og krydr med rosmarin, salt og peber. Steg dem i ovnen i 40-45 minutter, til de er gennemstegte.

Gnocchi med grønkål:
Kog gnocchi efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og lad de færdigkogte gnocchi dryppe af i en sigte. Skyl grønkålen grundigt. Kassér de grove stilke, og hak grønkålsbladene fint. Pil og hak hvidløget. Riv citronskallen fint på et rivejern.

Steg gnocchierne i smør i en dyb pande i 2 minutter, til de er let gyldne og sprøde på overfladen. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 minut. Tilsæt grønkål og fintrevet citronskal, og vend det i retten, til kålen begynder at falde sammen. Krydr retten med salt og peber.

Servering:
Anret gnocchi- og grønkålsblandingen i en serveringsskål, drys med friskrevet parmesan, og servér til kyllingelårene.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Risotto med butternutsquash, spinat og pancetta – få opskriften her

Onsdag: Meatball-sandwich med tomatsauce og rucola – få opskriften her

Torsdag: Bagt pasta med aubergine, svampe og mascarpone – få opskriften her

Fredag: Gulerodsvafler med avocado, rødløg og røget laks – få opskriften her