Hovedretter

Ovnstegt ingefærkylling med bagte rodfrugter

Nem og overskuelig fredagsmad, som tilberedes i én bradepande. Ovnstegt ingefærkylling med bagte rodfrugter. Her får du opskriften på ovnstegt ingefærkylling med bagte rodfrugter

Ovnstegt ingefærkylling med bagte rodfrugter til 4 personer

Tid: 20 minutter. Ovntid: 40 minutter
 
 
DET SKAL DU BRUGE TIL INGEFÆRKYLLING
1 kg parteret kylling, f.eks. underlår og bryststykker
2 cm frisk ingefær
1 tsk. stødt spidskommen
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
BAGTE RODFRUGTER
200 g rødbeder
1 butternutsquash
200 g kartofler
2 rødløg
3 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
½ bundt mynte
 
 

Opskrift - sådan laver du ovnstegt ingefærkylling med bagte rodfrugter 

 
1. Ingefærkylling: Tænd ovnen på 200°. Skræl og riv ingefær, og bland sammen med spidskommen, olie, salt og peber. Smør kyllingestykkerne med ingefærblandingen.
 
2. Bagte rodfrugter: Skræl rødbeder, og skær dem i små stave. Skyl og halvér butternutsquashen. Fjern kernerne, og skær butternutsquashen i bjælker. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Pil rødløgene, og skær dem i både. Vend rødbeder, butternutsquash, kartofler og rødløg sammen i en skål. Fordel rodfrugterne i en bradepande, og fordel kyllingestykkerne ovenpå. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og steg retten i ovnen i 35-40 minutter, eller til kyllingekødet er gennemstegt, og rodfrugterne er møre. Drys retten med mynteblade.
 
TIP: Det er ikke nødvendigt at skære skrællen af butternutsquashen – den bliver blød og spiselig i ovnen.