Hovedretter

Ovnbagte tigerrejer og blomkål i tomatsauce

Lunt, let og lækkert. Brug en gryde med jernhåndtag, som kan tåle at komme i ovnen.Her får du opskriften på ovnbagte tigerrejer og blomkål i tomatsauce

Ovnbagte tigerrejer og blomkål i tomatsauce til 4 personer

Tid: 20 minutter. Ovntid: 20 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
ca. 28 tigerrejer
olie til stegning
¾ blomkål
1½ dåse hakkede tomater (600 g)
3 dl grøntsagsbouillon
150 g feta
½ frisk rød chili
salt
1 potte timian (gem lidt til pynt)
 
RIS MED GURKEMEJE
200 g ris
1 spsk. gurkemeje
 
 

Opskrift - sådan laver du ovnbagte tigerrejer og blomkål i tomatsauce 

 
1. Tænd ovnen på 200°. Pil rejerne, og fjern tarmstrengen. Steg rejerne i et par minutter i olie i en gryde, som må komme i ovnen. Skyl blomkålen, og del den i mindre buketter. Steg dem kort sammen med rejerne. Tilsæt hakkede tomater og grøntsagsbouillon. Skær fetaen i grove stykker, og vend dem i blandingen. Rens chilien; skær den i fine tern, og tilsæt dem. Krydr med salt og timian (gem lidt frisk timian til pynt), og sæt gryden i ovnen i ca. 20 minutter.
 
2. RIS MED GURKEMEJE: Kog risene efter anvisningen på pakken, dog med gurkemeje blandet i kogevandet. Servér gryderetten sammen med gurkemejeris pyntet med frisk timian.