Hovedretter

Orange-marineret makrel

Prøv den i denne sommerlige, marinerede version, som skal spises kold med ristet rugbrød, nye lune kartofler eller en fin salat med løg og ærter

(frokostret til 4 personer)
2-4 hele ferske makreller, skåret i filet
peberkorn
½ l vand
1 dl tør hvidvin
1 lille fennikel
1 hvidt løg (nye løg)
2 spsk. olie
saft af 2 appelsiner
frisk koriander, kørvel eller purløg
dild- eller fennikeltop
TILBEHØR:
rugbrød, blandet fin salat eller små nye kartofler med grønt drys
Få fiskehandleren til at skære makrellerne i fileter. Rens dem helt for ben, og dup dem tørre. Bland vand, vin og peberkorn i en flad gryde eller dyb pande, og læg fisken i. Bring det meget langsomt i kog, og sluk, så snart det koger. Det må ikke bulderkoge! Lad fisken køle af. Tag den op, og læg den i et fladt fad. Skær fennikel og løg i fine ringe eller strimler. Svits dem i olie i 2 minutter, uden at det tager farve. Kom appelsinsaft på, og lad det koge ind i 5 minutter. Køl lidt af, og hæld det over fisken. Dæk fadet med film, og stil det koldt i mindst 3 timer, gerne til næste dag. Skær fisken i skrå stykker, og anret med lidt af fennikellagen over. Pynt med friske krydderurter.

RELEVANTE LINKS

Bliv din egen vinmager
Bliv din egen
vinmager
Madplan til
hele ugen
Sund, smuk og
slank på 5 uger
Læs mere om: