Hovedretter

One pot-rodfrugtfad

Gulerødder, pastikanner, selleri og alverdens gode, grønne sager spiller hovedrollen i denne ret. Her får du opskriften på one pot-rodfrugtfad.

Forberedelsestid: 1 t
Antal personer: 2

Rodfrugtfad

100 g gulerod
100 g pastinak
100 g selleri
1 løg
1 bouillonterning
3 dl vand
1 laurbærblad
5 sorte peberkorn
250 g svinemørbrad
5 g smør
Salt og peber
50 g grønne linser
25 g rød pesto

Topping

1 dl persille
15 g ristede pinjekerner
10 g revet parmesan

Opskrift - sådan laver du one pot-rodfrugtfad

 
Hak, selleri og kartoffel i rustikke tern. Skær løget i både, og læg det hele i et ovnfast fad.
Opløs bouillonterningen i kogende vand, og hæld det over grøntsagerne. Tilsæt laurbærblad og peberkorn, og dæk fadet med alufolie eller et låg. Bag retten i en 25 minutter ved 200°.
 
Skær svinemørbraden i grove tern, og brun dem på alle sider i smør. Krydr med salt og peber. Tag fadet ud af ovnen, og kom mørbrad, linser og pesto oven på retten. Vend lidt rundt, så det kommer i kontakt med væsken. Tilsæt eventuelt lidt mere kogende vand, hvis det er nødvendigt.
 
Bag retten i cirka 30 minutter mere, til det hele er mørt. Servér retten med hakket persille, pinjekerner og parmesan.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Champignontærte med grønkålssalat