Nytårsmenuen er komplet med denne fantastiske opskrift på oksemørbrad med kartoffelpure, kantarelsauce og syltede rødløg
Aftensmad

Oksemørbrad med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg – perfekt til nytår

af Camilla Zarah Lawes og redaktionen 1. april 2020
Foto: Columbus Leth og Anders Schønnemann. Udgivet første gang d. 1. december 2018.
Nytårsmenu: Giv den fuld gas med oksemørbrad til nytår. Her får du opskriften på en skøn hovedret bestående af oksemørbrad med tilbehør af kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg.
6 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 oksemørbrad (1.200-1.500 g)
  • 4 spsk. solsikkeolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

KANTARELSAUCE

  • 600 g kantareller
  • 1 bananskalotteløg
  • 30 g smør til stegning
  • 4 stilke frisk timian
  • 2 dl hønsebouillon
  • 4 dl piskefløde
  • evt. majsstivelse

KARTOFFELPURÉ

  • 4 bagekartofler
  • 50 g smør
  • 1 dl sødmælk
  • salt og friskkværnet peber

SYLTEDE RØDLØG

  • 2 rødløg
  • 2 spsk. solsikkeolie til stegning
  • ½ dl balsamicoeddike
  • 1 spsk. sukker
  • salt og friskkværnet peber

PYNT

  • ærteskud
  • salt og friskkværnet peber

Vi elsker nytårsaften med alt, hvad det indebærer af glitter og glimmer, godt selskab, fyrværkeri, champagne og selvfølgelig fantastisk mad!

Meget skal ordnes op til årets sidste dag, og det kan være lidt svært at finde på noget nyt, når det kommer til pynten. Du kan bede en af gæsterne, som befinder sig bedre i det kreative hjørne, end du selv gør – eller du kan finde inspiration til, hvordan du bedst pynter op til nytårsaften herunder.

PRØV OGSÅ: Dæk op til nytår: 3 festlige nytårsborde 

Der skal fuld smæk på, når vi hopper ind i det nye år – både når det gælder pynt og påklædning, men i dén grad også når det gælder, hvad vi putter i munden. Der skal ikke spares på nytårsmenuen, hvor oksemørbrad er en klassisk hovedret, som kan spices op med lækkert tilbehør.

Mange forskellige slags tilbehør smager lækkert sammen med oksekød, så du kan selvfølgelig vælge selv at eksperimentere med tilbehøret. Vi kan godt lide nytårsmørbraden med svampe, kartofler og rødløg, og derfor giver vi dig vores opskrift på oksemørbrad med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg. Opskriften kan selvfølgelig også laves på andre aftener end til nytår, hvis noget skal fejres, eller hvis du bare gerne vil forkæle familie eller venner.

 

Nytårsmenuen er komplet med denne fantastiske opskrift på oksemørbrad med kartoffelpure, kantarelsauce og syltede rødløg

Sådan ser den smukke ret med oksemørbrad og tilbehør ud, når du har anrettet den festligt til nytår. Velbekomme! 

Opskrift: Sådan laver du oksemørbrad med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg

1. Brun mørbraden på alle sider i olie på en pande. Læg oksemørbraden på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt og peber. Steg den færdig i ovnen ved 175° i 12-18 minutter, alt efter hvor rød du ønsker den. Lad den hvile i 10 minutter.

2. Kantarelsauce: Rens kantarellerne med en urtekniv og en lille børste. Pil løget, og hak det. Smelt smørret i en gryde, og steg løgene, til de er lysebrune. Tilsæt kantareller og timian, og steg i et par minutter. Tag et par stykker fra til pynt. Tilsæt bouillon og fløde, og lad det simre i 2-3 minutter. Jævn evt. saucen med lidt majsstivelse rørt ud i en smule vand.

3. Kartoffelpuré: Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern. Kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra. Smelt smørret i en lille gryde, til det er brunt. Mos kartoflerne med mælk og brunet smør. Smag til med salt og peber.

4. Syltede rødløg: Pil løgene, og skær dem i både. Varm olie op i en lille gryde, og steg løgene i 4 minutter. Hæld eddike på, og kog blandingen op. Smag til med sukker, salt og peber.

5. Servering: Skær oksemørbraden i 5 cm tykke skiver, og anret dem med lidt syltede rødløg ovenpå, kartoffelpuré og kantarelsauce. Pynt oksemørbrad med ristede kantareller og ærteskud, og krydr med salt og peber. Klar til nytår!

Denne opskrift på oksemørbrad med nye rødder og estragon vil få mundvandet til at løbe

Er kantareller og rødløg ikke lige dig, kan du prøve en anden opskrift på oksemørbrad med rødder og estragon som tilbehør. Du finder opskriften herunder.

PRØV OGSÅ: Oksemørbrad med nye rødder og estragon 

 

Desserten her er brændt hvid chokolade med lakridsis, blåbær og estragon

Få inspiration til årets nytårsmenu med vores enkle og lækre opskrifter, som findes nedenfor.

PRØV OGSÅ: Nytårsmenu - enkel og eksklusiv 

Vi kan selvfølgelig ikke overleve nytåret på champagne alene – god mad kræver god vin! Mangler du inspiration til årets vinmenu? Så har vi samlet et udvalg til dig her.

Vinmenu

Le Arche Prosecco: Vinen er tør, men har samtidig en blød smag.

Selaks Sauvignon Blanc: Flot, klar og rank stil, som bakkes op af en dejlig frugtsyre.

Chablis La L’arme D’or: Vinen har en lys gul farve, en duft af blomster og et hint af røg.

Masi Modello Hvid: Tør med harmonisk syre og en god smøragtig fylde. 

Lindemans Pinot Noir: Fyldig vin med en frugtig smag.

Contrada di San Felice: Mørk, tæt og markant med en god portion garvesyre.

 

Andre lækre opskrifter