Hovedretter

Oksemørbrad med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg

Nytårsmenu: Giv den fuld gas med den perfekte nytårsmenu. Her får du opskriften på en skøn hovedret bestående af oksemørbrad med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg

Antal personer: 6

DET SKAL DU BRUGE

1 oksemørbrad (1.200-1.500 g)
4 spsk. solsikkeolie til stegning
salt og friskkværnet peber

KANTARELSAUCE

600 g kantareller
1 bananskalotteløg
30 g smør til stegning
4 stilke frisk timian
2 dl hønsebouillon
4 dl piskefløde
evt. majsstivelse

KARTOFFELPURÉ

4 bagekartofler
50 g smør
1 dl sødmælk
salt og friskkværnet peber

SYLTEDE RØDLØG

2 rødløg
2 spsk. solsikkeolie til stegning
½ dl balsamicoeddike
1 spsk. sukker
salt og friskkværnet peber

PYNT

ærteskud
salt og friskkværnet peber

 

Oksemørbrad er en klassisk hovedret til nytårsmenuen. Her får du opskriften på oksemørbrad serveret med de allerbedste ingredienser

 

 

Opskrift - sådan laver du oksemørbrad med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg

 
1. Brun mørbraden på alle sider i olie på en pande. Læg oksemørbraden på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt og peber. Steg den færdig i ovnen ved 175° i 12-18 minutter, alt efter hvor rød du ønsker den. Lad den hvile i 10 minutter.
 
2. Kantarelsauce: Rens kantarellerne med en urtekniv og en lille børste. Pil løget, og hak det. Smelt smørret i en gryde, og steg løgene, til de er lysebrune. Tilsæt kantareller og timian, og steg i et par minutter. Tag et par stykker fra til pynt. Tilsæt bouillon og fløde, og lad det simre i 2-3 minutter. Jævn evt. saucen med lidt majsstivelse rørt ud i en smule vand.
 
3. Kartoffelpuré: Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern. Kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra. Smelt smørret i en lille gryde, til det er brunt. Mos kartoflerne med mælk og brunet smør. Smag til med salt og peber.
 
4. Syltede rødløg: Pil løgene, og skær dem i både. Varm olie op i en lille gryde, og steg løgene i 4 minutter. Hæld eddike på, og kog blandingen op. Smag til med sukker, salt og peber.
 
5. Servering: Skær oksemørbraden i 5 cm tykke skiver, og anret dem med lidt syltede rødløg ovenpå, kartoffelpuré og kantarelsauce. Pynt oksemørbrad med ristede kantareller og ærteskud, og krydr med salt og peber.
 
 
VINMENU
Le Arche Prosecco: Vinen er tør, men har samtidig en blød smag.
Selaks Sauvignon Blanc: Flot, klar og rank stil, som bakkes op af en dejlig frugtsyre.
Chablis La L’arme D’or: Vinen har en lys gul farve, en duft af blomster og et hint af røg.
Masi Modello Hvid: Tør med harmonisk syre og en god smøragtig fylde. 
Lindemans Pinot Noir: Fyldig vin med en frugtrig smag.
Contrada di San Felice: Mørk, tæt og markant med en god portion garvesyre.