oksegryde
Hovedretter

Oksegryde med rodfrugter og rødvin

Forkæl familien med en velsmagende simreret, der passer sig selv. Her får du opskriften på oksegryde med rodfrugter og rødvin

Oksegryde med rodfrugter og rødvin 

Tid: 30 minutter. Simretid: 2 timer
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
800 g oksebov i tern
salt og friskkværnet peber
smør til stegning
3 pastinakker 
3 gulerødder
3 stænger bladselleri
2 løg
3 fed hvidløg
3 dåser flåede tomater
½ l rødvin
3 laurbærblade
4 stilke frisk timian
10 peberkorn
 
 
GREMOLATA
1 håndfuld bredbladet persille
skal af 1 usprøjtet citron
2 fed hvidløg 
1 spsk. kapers
 
Få 13 nr. af femina + glasvase fra Lyngby Porcelæn for kun 348 kr.
 
TIL SERVERING
godt brød
 
PRØV OGSÅ: Oksegryde med øl og svampe
 
Opskrift - sådan laver du oksegryde med rodfrugter og rødvin
 
1. Skræl pastinakker og gulerødder, og skær dem i tern. Rens og snit bladselleri. Pil løg, og hak dem. Pil og pres hvidløg. Kværn salt og peber over oksekødet. Brun kødet på alle sider i smør i en gryde. Tag det op af gryden. Svits pastinakker, gulerødder, bladselleri, løg og hvidløg i gryden, til løgene bliver klare. Hæld kødet tilbage i gryden, og tilsæt flåede tomater, rødvin, laurbærblade, timian og peberkorn. Lad grøntsagssauce og kød simre under låg ved svag varme i 2 timer, indtil kødet er mørt.
 
2. GREMOLATA: Skyl og hak persillen fint. Riv skallen af citronen fint. Pil og riv hvidløg. Hak kapers fint. Rør det hele godt sammen i en skål.
 
3. SERVERING: Tag kødstykkerne op af gryden, og læg dem i et serveringsfad. Kog grøntsagssaucen ind, til den tykner. Smag til, og hæld saucen over kødet i fadet. Servér med gremolata og brød.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Marokkansk pizza – Få opskriften her

Tirsdag: Andebryst og mellemøstlig speltsalat – Få opskriften her

Onsdag: Oksefrikadeller og græskarsalat med granatæble – Få opskriften her

Torsdag: Fish’n’chips med rodfrugtfritter – Få opskriften her