Hovedretter
Oksebøffer med røsti og sprød salat med glaskål, rosenkål og æbler
Prøv at bruge nogle lidt utraditionelle kåltyper i salaten. Glaskål er sødlige og saftige, mens rosenkål er sprøde og lidt bitre. Få opskriften på oksebøffer med røsti og sprød salat med glaskål, rosenkål og æbler her
Torsdag, 17. december 2015 - 7:40 - af Marie Melchior, Foto: Line Falck
Oksebøffer med røsti og sprød salat med glaskål, rosenkål og æbler til 4 personer
Tid: 30 minutter
DET SKA DU BRUGE
4 oksebøffer, f.eks. ribeye
salt og friskkværnet peber
RØSTI
500 g kartofler
1 løg
2 æg
salt og friskkværnet peber
2½ dl olie til stegning
SPRØD SALAT
1 glaskål (ca. 300 g)
250 g rosenkål
2 æbler
saft af 1 citron
4 spsk. olivenolie
1 tsk. friskrevet ingefær
salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du oksebøffer med røsti og sprød salat med glaskål, rosenkål og æbler
1. Røsti: Skræl kartoflerne, og riv dem groft. Pil og hak løget fint. Rør kartofler, løg, æg, salt og peber sammen. Form kartoffelmassen til små, flade røsti, og steg dem i rigelig olie på en pande i 5-6 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde. Hold dem varme, til de skal serveres.
2. Sprød salat: Rens glaskål, og skær den i tynde stave. Skyl rosenkål, skær bunden af, og del kålen i blade. Skyl æbler, og skær dem i tynde stave. Vend det hele sammen med citronsaft, olie, ingefær, salt og peber i en skål.
3. Oksebøffer: Steg bøfferne på en meget varm (grill)pande i 4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Servér bøfferne med røsti og sprød salat.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Kyllingelår med rosmarin og ovnstegte kartofler - Få opskriften her
Tirsdag: Jordskokkesuppe med porrer og sprød parmaskinke - Få opskriften her
Onsdag: Laks stegt i soja med nudelsalat - Få opskriften her
Torsdag: Koteletter med appelsinmarinerede gulerødder og boghvedekerner - Få opskriften her