oksebøf
Hovedretter

Oksebøf med bagte kartofler, bearnaisedressing og broccoli

En kold dressing, der smager ligesom bearnaisesauce – så blev det endelig fredag! Her får du opskriften på oksebøf med bagte kartofler, bearnaisedressing og broccoli

Oksebøf med bagte kartofler, bearnaisedressing og broccoli til 4 personer

Tid: 25 minutter. Ovntid: 50 minutter

DET SKAL DU BRUGE
4 oksebøffer (f.eks. entrecote eller ribeye) 
olie til stegning
salt og friskkværnet peber
 
BAGTE KARTOLFER
4 bagekartofler
 
BEARNAISEDRESSING
2 spsk. honning
1 spsk. grov sennep
½ l cremefraiche 5 %
1 lille bundt estragon 
 
TILBEHØR
1 broccoli
2 bananskalotteløg
olivenolie
salt og friskkværnet peber
lidt estragon til pynt
 
PRØV OGSÅ: En god oksebøf er rigtig fredagsmad. Prøv også en god bøf med kantarelsauce
 

Opskrift - sådan laver du oksebøf med bagte kartofler, bearnaisedressing og broccoli 

 
1. BAGTE KARTOFLER: Skrub kartoflerne, og bag dem møre i en 200° varm ovn i ca. 50 minutter. 
 
2. BEARNAISEDRESSING: Rør honning og sennep sammen. Tilsæt cremefraiche og finthakket estragon. Gem lidt estragon til pynt.
 
3. Pensl bøfferne med olie, og steg dem på begge sider på en (grill)pande. Tag dem af varmen, og krydr med salt og peber. Lad kødet hvile lidt. 
 
4. TILBEHØR: Skyl og skær broccolien i lange, tynde stænger, og kog dem i saltet vand i 2 minutter. Pil og skær løgene i tynde ringe, og vend dem sammen med broccolien. Krydr med olie, salt og peber. Pynt bøfferne med frisk estragon, og servér. 
 
TIP: Husk at tage kødet ud af køleskabet, i god tid før du steger det.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tatar med æggeblomme, brændt og dampet porre og bagte søde kartofler - Få opskriften her

Tirsdag: Bagt torsk med blomkål, hasselnødder og oliven-bruschetta - Få opskriften her

Onsdag: Rosastegt andebryst med broccolisalat og pasta - Få opskriften her

Torsdag: Stegt nakkefilet med palmekål, croutoner og løg - Få opskriften her