Nudelwok med sesammarineret bøf
Hovedretter

Nudelwok med sesammarineret bøf

Oksestrimlerne skal marinere i mindst 12 timer – til gengæld går det hurtigt med at lynstege retten i wokken, når det bliver aftensmadstid. Her får du opskriften på nudelwok med sesammarineret bøf

Tid i alt: 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g oksekød i strimler
1 dl sojasauce
1 dl sesamolie
2 spsk. rørsukker
1 dl sesamfrø
4 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
300 g risnudler
1 bakke aspargesbroccoli
200 g edamamebønner uden bælg (fra frost, optøede)

TIL SERVERING

1 frisk rød chili
1 bundt basilikum

Opskrift - sådan laver du nudelwok med sesammarineret bøf 

Oksestrimlerne skal marinere i mindst 12 timer – til gengæld går det hurtigt med at lynstege retten i wokken, når det bliver aftensmadstid.
 
1. Læg kødet i en skål, og tilsæt sojasauce, sesamolie og rørsukker. Rist sesamfrø let på en tør pande, og lad dem køle af, inden du tilsætter. Pil og riv hvidløg, skræl og riv ingefær fint, og tilsæt. Rør kødet og marinaden sammen, og sæt det på køl i mindst 12 timer.
 
2. Læg nudlerne i en skål, og hæld 1 l kogende vand over. Lad det stå i ca. 10 minutter, til nudlerne er møre. Hæld vandet fra.
 
3. Opvarm en wok, og steg oksekødsstrimlerne ved høj varme ad flere omgange, så der ikke kommer for meget væske fra kødet i wokken. Tag kødet op, og læg det til side. Skyl og steg aspargesbroccoli ved høj varme, til de får en flot grøn farve, og tilsæt både nudler, de stegte oksekødsstrimler og edamamebønner. Vend rundt, og varm det hele godt igennem.
 
4. SERVERING: Rens chilien, og skær den i fine skiver. Drys wokretten med hakket basilikum og chili.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Indiske kyllingespyd med grøntsagspakora – Få opskriften her

Tirsdag: Måltidssalat med vandmelon og ristet feta – Få opskriften her

Onsdag: Spinatlasagne med røget laks – Få opskriften her

Torsdag: Minestronesuppe med gnocchi og bacon – Få opskriften her