Hovedretter

Nem pulled pork-burger med coleslaw

Lav saftig og smagfuld pulled pork på ingen tid ved at bruge svinemørbrad. Her får du opskriften på en nem pulled pork-burger med coleslaw

Nem pulled pork-burger med coleslaw 

Tid: 35 minutter. Simretid: 1 time
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g svinemørbrad 
2 tsk. røget paprika
2 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. chilipulver
1 tsk. salt og friskkværnet peber
smør til stegning 
1 æble
140 g tomatpuré 
2½ dl bouillon (svine-, hønse- eller klar bouillon) 
1 spsk. ahornsirup 
2 spsk. æblecidereddike
 
 
COLESLAW
1 spidskål 
4 gulerødder
1 løg
1 æble
1½ dl skyr
2 spsk. mayonnaise
3 spsk. æblecidereddike
2 tsk. dijonsennep
2 tsk. honning
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
4-8 burgerboller
 
 

Opskrift - sådan laver du pulled pork-burger med coleslaw 

 
1. Puds svinemørbraden for sener, og del den evt. i 2, så den passer ned i gryden. 
Gnub kødet grundigt ind i røget paprika, hvidløgspulver, spidskommen, koriander, chilipulver, salt og peber. Smelt smørret i gryden, og brun svinemørbraden. Riv æblet, og tilsæt det sammen med tomatpuré og bouillon. Bring det i kog, og lad det simre i 1 time under låg.
 
2. COLESLAW: Riv eller snit spidskål, gulerødder, løg og æble, evt. ved hjælp af en foodprocessor. Bland skyr, mayonnaise, eddike, sennep, honning, salt og peber. Rør grøntsager og dressing sammen.
 
3. Tag mørbraden op af gryden, og læg den på et skærebræt. Riv kødet fra hinanden med 2 gafler. Smag saucen til med ahornsirup, æblecidereddike, salt og peber, og kom kødet tilbage i gryden. Lad det simre i 10 minutter, og servér med lune burgerboller og coleslaw.