nasi goreng
Hovedretter

Nasi goreng med æg

Der er lige så mange grøntsager, som der er ris i denne ret, og med et blødkogt æg får du også godt med protein, som gør dig mæt. Her får du opskriften på nasi goreng med æg

Nasi goreng med æg til 4 personer

Tid: 35 minutter. Kogetid: 4 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL NASI GORENG MED ÆG
300 g basmatiris
200 g blandede svampe (f.eks. østershat, kejserhat, shiitake eller markchampignon)
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 frisk rød chili
2 cm frisk ingefær
2 spsk. rapsolie til stegning
200 g sugarsnaps (ærter)
2 spsk. sojasauce
 
TIL SERVERING
4 æg
1 bundt koriander
sojasauce
 
Er du vil med risretter som nasi goreng? Så prøv også denne lækre ret med kylling i kokossuppe med ris og pak choy
 

Opskrift - sådan laver du nasi goreng med æg

 
1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rens chilien, og skær den i tynde skiver. Skræl ingefæren, og hak den fint. Steg løg, hvidløg, chili og ingefær i olie på en pande, til løgene er klare. Tilsæt svampene, og lad dem stege med i 5-6 minutter, til de får farve. Tilsæt de kogte ris, og lad dem stege med, til de er let gyldne. Vend ofte rundt i risene. Skyl ærterne, og lad dem stege med på panden, til de er møre. Smag retten til med sojasauce.
 
2. Servering: Bring en gryde med vand i kog. Sænk æggene ned i gryden, og kog dem i 4 minutter, til de er blødkogte. Lad æggene afkøle lidt, og pil dem. Anret de stegte ris i dybe tallerkener, og placér et æg ovenpå. Drys med plukket koriander, og servér med sojasauce.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Bagt torsk med grøn linsesalat - Få opskriften her

Onsdag: Lammefilet og perleotto med rodfrugter - Få opskriften her

Torsdag: Kødboller med sojabønnespaghetti, pærer og valnød - Få opskriften her

Fredag: Kylling med rosmarin og ovnbagte rodfrugter - Få opskriften her