nachos
Hovedretter

Nachos af søde kartofler med kylling, majs og lyn-salsa

Her er nachos-chips skiftet ud med tynde skiver af sød kartoffel, der bliver lækkert sprøde efter en tur i ovnen. Top med pocheret kylling og en masse mexi-lir, og du har et sundt og mættende måltid. . Her får du opskriften på nachos af søde kartofler med kylling, majs og lyn-salsa

Nachos af søde kartofler med kylling, majs og lyn-salsa 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g kyllingebrystfilet
1 l grøntsagsbouillon (så det dækker)
750 g søde kartofler
2 spsk. olivenolie
1 tsk. røget paprika
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. stødt spidskommen 
1 tsk. salt 
100 g frosne majs
150 g friskrevet cheddar
 
 
LYN-SALSA
1 glas købt salsa
100 g cherrytomater
 
TIL SERVERING
3 forårsløg
1-2 avocadoer 
1 håndfuld koriander
 
PRØV OGSÅ: Nachos salat
 

Opskrift - sådan laver du nachos af søde kartofler med kylling, majs og lyn-salsa

 
1. Læg kyllingefileterne i kogende bouillon i en gryde. Lad det simre svagt under låg i 15 minutter. Sluk derefter for varmen, og lad gryden stå i 10 minutter. Tag kødet op, og riv det i mindre stykker.
 
2. Tænd ovnen på 175°. Skræl eller skrub de søde kartofler, og skær dem i helt tynde skiver, gerne i foodprocessoren. Læg skiverne i en skål, og vend dem med olivenolie, paprika, hvidløgspulver, spidskommen og salt. Fordel skiverne på to bageplader beklædt med bagepapir – sørg for, at skiverne ikke ligger for meget i lag. Sæt bagepladerne i ovnen i 20 minutter, indtil kartoffelskiverne er sprøde i kanten, og saml dem derefter på én bageplade. Hæld kogende vand over majsene i en sigte, så de tør op. Fordel dem over kartoffelskiverne sammen med kyllingekødet og friskrevet cheddar. Sæt derefter bagepladen i ovnen i yderligere 10 minutter, indtil osten er gylden.
 
3. LYN-SALSA: Hak cherrytomaterne groft, og bland dem med den færdige salsa i en skål.
 
4. SERVERING: Pynt nachos med skiver af forårsløg, avocado og plukket koriander. Servér straks.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Paneer curry – Få opskriften her

Tirsdag: Fish’n’chips med quinoa-panering og tatarsauce – Få opskriften her

Torsdag: Krydrede kikærter i tomat med pocherede æg – Få opskriften her

Fredag: Mørbrad-satay med peanutbuttersauce og agurkesalat – Få opskriften her