Hovedretter

Mørksej med græskarmos og ristet blomkål

Denne smukke servering kan både udgøre en nem hverdagsret og en fornem gæstemad. Her får du opskriften på mørksej med græskarmos og ristet blomkål.

Tid: 35 minutter
Ovntid: 25 minutter
Antal personer: 4
 
800 g mørksejfilet
Salt og peber
1 spsk. smør til stegning
Græskarmos:
1 hokkaido
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
½ dl piskefløde
½ citron
 
Ristet blomkål:
1 blomkål
50 g hasselnøddekerner
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
Brunet smørdressing:
1 håndfuld salvie
1 lille løg
50 g smør
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. ahornsirup
Salt og peber
 
 

Opskrift - sådan laver du mørksej med græskarmos og ristet blomkål

 
1. Græskarmos: Tænd ovnen på 200°. Halvér græskarret, og fjern kernerne. Skær skrællen af, og skær græskarkødet i tern. Pil hvidløgene. Læg græskartern og hele hvidløgsfed i et ovnfast fad. Vend det med olie, og drys med salt og peber. Bag fadet 
i ovnen i 25 minutter, til græskarternene er møre.
 
2. Ristet blomkål: Skyl blomkålen, og del 
den i buketter. Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem med olie og salt, og bag dem i ovnen i 25 minutter (sammen med græskar), til de er flot gyldne. Hak nødderne groft, drys dem over blomkålen, og lad dem riste med de sidste 5 minutter.
 
3. Græskarmos, fortsat: Blend græskarternene med fløde og citronsaft i en blender, til du får en glat mos. Smag til med salt og peber.
 
4. Brunet smørdressing: Skyl og hak salvie fint. Pil og hak løg. Smelt smør i en dyb pande sammen med løg og salvie. Vend ofte rundt, og lad det stege i ca. 10 minutter, til løgene er gyldne, og der samler sig et lag brunet smør i bunden af panden. Hæld pandens indhold over i en skål. Rør eddike og sirup i skålen. Smag til med salt og peber, og rør godt.
 
5. Del mørksejen i 4 stykker, og krydr godt med salt og peber. Steg stykkerne i smør på en pande i ca. 3 minutter på hver side. Anret græskarmos på 4 tallerkener, læg sej, blomkål og hasselnødder ovenpå, og dryp brunet smørdressing over.
 
 
Få indkøbslisten til hele ugen her
 
UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Lun pastasalat med rød valnøddepesto

Onsdag: Gyros – kyllingespyd med græsk salat og yoghurtdip

Torsdag: Fransk pølseret

Fredag: Kåldolmere med oksekød, svampe og sellerimos

 

Læs mere om: