Torsdag, 1. marts 2018 - 7:13 - af Emma Martiny, Foto: Nina Malling
Mørbradgryde med rodfrugtmos
Tid: 45 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
1 svinemørbrad
150 g bacon i et helt stykke
1 løg
2 fed hvidløg
250 g champignoner
1 spsk. sød paprika
1 tsk. røget paprika
1 dåse hakkede tomater
70 g koncentreret tomatpuré
½ l madlavningsfløde 18 %
salt og friskkværnet peber
RODFRUGTMOS
1 kg blandede rodfrugter og kartofler
20 g smør
1 dl mælk
salt og friskkværnet peber
PYNT
1 håndfuld kørvel
Opskrift - sådan laver du mørbradgryde med rodfrugtmos
1. Skær bacon i tern, og steg dem let sprøde i bunden af en tør gryde. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Lad løg og hvidløg svitse med i gryden. Rens champignoner, og skær dem i skiver. Lad champignonerne stege med i gryden, til de begynder at blive gyldne. Afpuds svinemørbraden for fedt og sener, og skær den i tynde skiver. Brun kødet i gryden. Tilsæt de 2 slags paprika, og steg et par minutter.
2. RODFRUGTMOS: Skræl rodfrugter og kartofler, og skær dem i grove tern. Kog dem i usaltet vand i 20 minutter i en gryde, til de er møre. Hæld vandet fra gryden. Mos rodfrugter og kartofler. Tilsæt smør og lunet mælk undervejs. Smag til med salt og peber.
3. Hæld hakkede tomater, tomatpuré og fløde i mørbradgryden, krydr med salt og peber, og lad gryden simre i 30 minutter. Anret med rodfrugtmos, og pynt med kørvel.