Hovedretter

Mørbradgryde med rodfrugtmos

En klassisk mørbradgryde er comfortfood til kolde dage. Her får du opskriften på mørbradgryde med rodfrugtmos

Mørbradgryde med rodfrugtmos 

Tid: 45 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 svinemørbrad 
150 g bacon i et helt stykke
1 løg
2 fed hvidløg
250 g champignoner
1 spsk. sød paprika
1 tsk. røget paprika
1 dåse hakkede tomater
70 g koncentreret tomatpuré
½ l madlavningsfløde 18 %
salt og friskkværnet peber
 
 
RODFRUGTMOS
1 kg blandede rodfrugter og kartofler
20 g smør
1 dl mælk
salt og friskkværnet peber
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
PYNT
1 håndfuld kørvel
 
PRØV OGSÅ: Mørbradgryde med nye grøntsager
 

Opskrift - sådan laver du mørbradgryde med rodfrugtmos

 
1. Skær bacon i tern, og steg dem let sprøde i bunden af en tør gryde. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Lad løg og hvidløg svitse med i gryden. Rens champignoner, og skær dem i skiver. Lad champignonerne stege med i gryden, til de begynder at blive gyldne. Afpuds svinemørbraden for fedt og sener, og skær den i tynde skiver. Brun kødet i gryden. Tilsæt de 2 slags paprika, og steg et par minutter.
 
2. RODFRUGTMOS: Skræl rodfrugter og kartofler, og skær dem i grove tern. Kog dem i usaltet vand i 20 minutter i en gryde, til de er møre. Hæld vandet fra gryden. Mos rodfrugter og kartofler. Tilsæt smør og lunet mælk undervejs. Smag til med salt og peber.
 
3. Hæld hakkede tomater, tomatpuré og fløde i mørbradgryden, krydr med salt og peber, og lad gryden simre i 30 minutter. Anret med rodfrugtmos, og pynt med kørvel.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Krydret gulerodssuppe med sprød halloumi – Få opskriften her

Tirsdag: Gnocchi-pande med bolognese – Få opskriften her

Torsdag: Kyllingelår med ternet butternutsquash – Få opskriften her

Fredag: Torsk med rødbedesalat, gedeost og dijondressing – Få opskriften her