mørbrad
Hovedretter

Mørbrad til middag og 2 lækre til madpakken

Steg en ekstra mørbrad, når du alligevel er i gang med aftensmaden, og brug den i overordentligt lækre frokostserveringer dagen efter. Her får du en aftensmadsret og forslag til to madpakker af de gode rester.

Asiatisk salat med svine-mørbrad og koriander

 
Tid: 30 minutter. Ovntid: 15 minutter
Antal personer: 2
 
2 svinemørbrader (den ene skal bruges til madpakker)
salt og friskkværnet peber
lidt olie til stegning
2 små hjertesalater
10 cherrytomater
½ agurk
5 forårsløg
½ pakke sugarsnaps
friske krydderurter, f.eks.
koriander, mynte og persille
 
ASIATISK VINAIGRETTE
1 rød frisk chili
2 forårsløg
saft af 2 limefrugter
1 spsk. sukker
3 spsk. sojasauce
2 spsk. olivenolie
2 cm frisk ingefær
 
TILBEHØR
kogte ris eller nudler
2 limefrugter
 

Opskrift - sådan laver du asiatisk salat med svinemørbrad og koriander

 
1. Tænd ovnen på 180°. Krydr mørbraderne med salt og peber, og brun dem på alle sider i olie på en pande. Steg mørbraderne færdige i ovnen, det tager ca. 15 minutter. Lad dem hvile i 5 minutter, og skær dem så i tynde skiver. Gem halvdelen af kødet til madpakker.
 
2. ASIATISK VINAIGRETTE: Rens og hak chili og forårsløg fint. Rør limesaft sammen med sukker, sojasauce og olie. Bland chili og forårsløg i sammen med fintrevet ingefær.
 
3. Skyl og pluk hjertesalater. Skyl og halvér tomaterne. Skyl agurken, og skær den i skiver. Rens og hak forårsløg fint. Anret det hele på et fad sammen med skyllede sugarsnaps. Fordel kødet ovenpå. Hak krydderurterne fint, og drys dem over. Servér salaten med en skål nykogte ris eller nudler, asiatisk vinaigrette og halverede limefrugter, så man selv kan dryppe mere limesaft på.
 
PRØV OGSÅ: Mørbrad med bagte rabarber og chili
 

Æggewraps med kød og grønt

 
Tid: 20 minutter
Antal personer: 2
 
DET SKAL DU BRUGE
4 æg
1 spsk. hvedemel
1 dl mælk
salt og friskkværnet peber
lidt olie til stegning
 
FYLD
1 hjertesalat
½ agurk
200 g stegt svinemørbrad
1 håndfuld rødbedespirer eller lucernespirer
1 bakke karse

 

Opskrift - sådan laver du æggewraps med kød og grønt

 
Rør æg, mel og mælk sammen, og krydr med salt og peber. Steg ¼ af dejen i lidt olie på en slip let-pande, til den er fast, vend, og lad den få lidt farve. Gentag med resten af dejen, så du får 4 wraps.
 
FYLD: Skyl og tør hjertesalaten. Skyl agurken, halvér den på langs, fjern kernerne, og skær den i tynde skiver. Fordel salat, svinemørbrad skåret i skiver, agurk, rødbedespirer og karse på de 4 wraps, og rul dem sammen omkring fyldet. Pak rullerne stramt ind i madpapir.
 
PRØV OGSÅ: Wraps med grøntsagsfyld og kylling
 

Cup noodles med mørbrad

 
Tid: 10 minutter
Antal personer: Madpakke til 2
 
DET SKAL DU BRUGE
1 fed hvidløg
1 frisk chili
50 g shiitakesvampe
2 forårsløg
1 gul peberfrugt
2 tsk. hønsebouillon-pulver
2 tsk. sojasauce
saft af 1 limefrugt
150 g stegt svinemørbrad
100 g tynde risnudler
frisk koriander
2 store patentglas
 

Opskrift - sådan laver du cup noodles med mørbrad

 
Pil og riv hvidløg. Rens chilien, og hak den fint. Rens svampene, og skær dem i mundrette stykker. Rens og hak forårsløg fint. Rens peberfrugten, og skær den i tynde strimler. Fordel bouillonpulver i patentglassene, og fordel hvidløg, chili, sojasauce og limesaft i glassene. Læg tynde skiver af svinemørbrad i hvert glas, og læg de ukogte risnudler ovenpå. Fordel forårsløg, peberfrugt og svampe i glassene, top med plukket koriander, og luk glassene til. Når madpakken skal spises, skal du fylde glasset op med kogende vand, lukke låget til (uden at spænde) og lade det trække 3-4 minutter, før du nyder dine hjemmelavede cup noodles.