Hovedretter

Mørbrad med oliventapenade og ovnbagte rodfrugter

Alle rodfrugter er egnede til ovnbagning. Brug f.eks. persillerod eller knoldselleri i stedet for pastinak. Her får du opskriften på mørbrad med oliventapenade og ovnbagte rodfrugter

Mørbrad med oliventapenade og ovnbagte rodfrugter til 4 personer

Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL MØRBRAD
1 svinemørbrad
1 spsk. olivenolie til stegning
 
OLIVENTAPENADE
16 sorte oliven med sten
2 skiver toastbrød
1 håndfuld bredbladet persille
2 spsk. dijonsennep
 
OVNBAGTE RODFRUGTER
4 bagekartofler
2-4 pastinakker
12 cocktailtomater
2 spsk. olivenolie
6 stilke timian
salt og friskkværnet peber
 
PYNT
bredbladet persille
 
PRØV OGSÅ:Mørbrad i parmasvøb
 

Opskrift - sådan laver du mørbrad med oliventapenade og ovnbagte rodfrugter 

 
1. Oliventapenade: Fjern sten fra oliven, og blend oliven med brød og skyllet, plukket persille. Rør sennep i.
 
2. Ovnbagte grøntsager: Tænd ovnen på 180°. Skræl kartofler og pastinakker, og skær dem i grove stykker. Skyl tomaterne. Fordel det hele i et ovnfast fad; dryp med olie, og krydr med timianblade, salt og peber. Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 30 minutter.
 
3. Mørbrad: Afpuds mørbraden, og brun den på alle sider i olie på en pande. Smør oliventapenaden på, og steg mørbraden færdig i ovnen i ca. 10 minutter sammen med grøntsagerne. Skær mørbraden i skiver, og servér med ovnbagte grøntsager og et drys persille.
 
TIP: Tapenade i overskud? Brug det som dip til grøntsagerne.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Pizza med kødsauce, peberfrugter og chili - få opskriten her

Tirsdag: Fiskesuppe med muslinger, rejer, kartofler og bacon - få opskriten her

Onsdag: Kyllingelår med blomkåls-crumble og blomkålsmos - få opskriten her

Torsdag: Kåldolmere med feta, ricotta og sprød salat - få opskriten her

 

Læs mere om: