Hovedretter

Mørbrad med krydret citron-couscous

Ugens fredagsopskrift er mørbrad med krydret citron-couscous. Få opskriften her

Mørbrad med krydret citron-couscous til 4 personer

Et strejf af Mellemøsten til svinemørbraden. Couscoussen får et frisk løft med citron og kanel.
 
INGREDIENSER
1 svinemørbrad, afpudset
3 myntestilke
25 g pinjekerner
skal af 1 citron, usprøjtet
salt og friskkværnet peber
 
CITRONCOUSCOUS
600 g couscous
4 forårsløg
1 rød peberfrugt
4 persillestilke
4 korianderstilke
skal af ½ citron, usprøjtet
1 tsk. kanel
1 tsk. stødt spidskommen
salt og friskkværnet peber
 
MYNTEOLIE
2 dl rapsolie
10 spsk. friskhakket mynte
salt og friskkværnet peber
 
Opskrift - sådan laver du mørbrad med krydret citron-couscous
 
1. Brun mørbraden på alle sider. Hak mynte og pinjekerner fint, og bland det med fintrevet citronskal, salt og peber. Rul mørbraden i blandingen, og sæt den i ovnen ved 180° i 20 minutter.
 
2. Citroncouscous: Tilbered couscous som anvist på pakken, og afkøl. Rens forårsløg, og skær i tynde, skrå skiver. Skyl peberfrugten, og skær den i små terninger. Bland det hele i couscoussen med finthakket persille og koriander, fintrevet citronskal og krydderierne.
 
3. Mynteolie: Bland olie med friskhakket mynte, og krydr med salt og peber. Vend mynteolien godt sammen med couscoussalaten. Anret salaten, og pynt evt. med friske korianderblade.
 
UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Kyllingelår med fennikelsalat - Få opskriften her

Burger på naanbrød med mynteyoghurt - Få opskriften her

Nudler med sojamarineret oksekød - Få opskriften her

Jordskokkesuppe med laks og rødbedesalat - Få opskriften her