Hovedretter

Mørbrad i kokos med gulerødder og broccoli

Denne uges hverdagsopskrifter byder på nemme retter der nemt kan ganges op, hvis I bliver flere om spisebordet. Her får du opskriften på mørbrad i kokos med gulerødder og broccoli

Mørbrad i kokos med gulerødder og broccoli til 4 personer (40 min)

Mørbrad kan tilberedes på mange måder, og her kommer den i en asiatisk inspireret version.
 
INGREDIENSER
2 dåser kokosmælk (a 400 ml)
30 g frisk ingefær
3 spsk. fiskesauce
2 spsk. karry
2 spsk. rørsukker
1 svinemørbrad, afpudset
100 g cashewnødder 
2 spsk. olie til stegning
1 broccoli
2-4 gulerødder
1 frisk grøn chili
saft af 2 limefrugter
salt og friskkværnet peber
 
PYNT
mynte
 
TILBEHØR
ris (beregn 1 dl rå ris pr. person)
 

Opskrift - sådan laver du mørbrad i kokos med gulerødder og broccoli

 
1. Tilbehør: Kog risene efter pakkens anvisning.
 
2. Bring kokosmælk i kog i en stor gryde. Skræl og hak ingefærstykket, og rør det i kokosmælken sammen med fiskesauce, karry og sukker. Lad det koge i 10 minutter. Skær mørbraden i skiver. Varm en pande op, og rist nødderne gyldne uden fedtstof. Læg dem over på en tallerken, og hæld olie på den varme pande. Brun mørbradskiverne på begge sider. Skær broccoli i små buketter, og læg dem i kokossuppen. Skræl gulerødderne, og skær dem i skrå skiver.
 
3. Rens chilien, og skær den i tynde skiver. Vend gulerødder og chili i kokossuppen sammen med kødet. Smag til med limesaft, salt og peber, pynt med friskhakket mynte, og servér med kogte ris.
 
TIP: Cashewnødder er dyre og ikke altid nemme at få fat i. Skal der spares, så brug peanuts. Det gør ikke noget, hvis det er de almindelige saltede.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Æggekage med stegt flæsk - Få opskriften her

Kylling med stegt salat og syltede løg - Få opskriften her

Spicy nudelsuppe med kæmperejer - Få opskriften her

Entrecote med couscous og bagte tomater - Få opskriften her