Anders Schønnemann
Hovedretter

Miso-glaseret laks med nudelsalat

Ugens torsdagsopsrkift er miso-glaseret laks med nudelsalat. Få opskriften her

Miso-glaseret laks med nudelsalat til 2 personer (30 min)

Miso er en fermenteret sojapasta, der kan købes i helsekosten og velassorterede supermarkeder. Den er rig og dyb i smagen og virkelig god til fisk, som her.
 
INGREDIENSER
1 spsk. mørk miso
½ spsk. honning
1 tsk. fintrevet ingefær
1 tsk. sesamolie
300-400 g laks uden skind og ben
 
NUDELSALAT
100 g fuldkornsnudler
salt
¼ dl limesaft
1 tsk. sesamolie
2 tsk. sukker
2 spsk. soja
1 rød chili, finthakket (eller efter smag)
½ bundt forårsløg, hakket
1 håndfuld mynte, plukket
2 gulerødder i tynde strimler
50 g mizunasalat
 
Opskrift - sådan laver du miso-glaseret laks med nudelsalat
 
1. Rør miso, honning, ingefær og sesamolie sammen. Del laksen i 2-4 stykker, og sæt den på en bageplade. Top med misoblandingen, og bag laksen ved 175° i ca. 15 minutter, eller til den er tilberedt.
 
2. Kog imens nudlerne i saltet vand, til de er akkurat møre.
 
3. Rør lime med sesamolie, sukker, soja og chili. Vend nudlerne i dressingen sammen med forårsløg, mynte, gulerodsstrimler og salat.
 
4. Servér straks laksen med salat til.
 
TIP: Miso er også god som suppe, i mayonnaise og i dressinger.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Grønkålssuppe med honning og peberbacon - Få opskriften her

TIRSDAG: Citronmarinerede svinespyd med tabouleh - Få opskriften her

ONSDAG: Old school sandwich med grønkål - Få opskriften her

FREDAG: Bøf med salviesmør og varm rødbedesalat - Få opskriften her