Hovedretter

Minestronesuppe med kødboller

Denne minestronesuppe mætter godt og er sprængfyldt med friske grøntsager. Her får du opskriften på minestronesuppe med kødboller

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 rødløg
1 porre
2 gulerødder
200 g nye kartofler
2 spsk. olivenolie til stegning
1½ l kalvebouillon
100 g frisk spinat
500 g friske ærter i bælg
1 dåse butterbeans
1 citron
salt og peber
30 g parmesan
1 håndfuld frisk basilikum

KØDBOLLER

200 g hakket kalvekød
200 g hakket svinekød
1 æg
50 g parmesan
2 fed hvidløg
2 tsk. tørret basilikum
salt og peber

Opskrift - sådan laver du minestronesuppe med kødboller 

 
1. KØDBOLLER: Rør kødet sammen med æg, friskrevet parmesan, presset hvidløg, basilikum, salt og peber. Sæt farsen på køl i 30 minutter.
 
2. Pil rødløg, og skær dem i både. Rens porren, og skær den i tynde skiver. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Skrub kartoflerne, og skær dem i grove skiver. Steg alle grøntsagerne i olie i en stor gryde i ca. 5 minutter. Hæld bouillon over, og lad suppen koge i 15 minutter, til grøntsagerne er møre.
 
3. KØDBOLLER, FORTSAT: Form farsen til kødboller, og læg dem forsigtigt i suppen. Lad dem simre i 5 minutter, til de flyder op til overfladen.
 
4. Skyl spinat, og bælg ærterne. Dræn butterbeans, og skyl dem i en sigte. Vend spinat, ærter og bønner i suppen, så spinaten falder sammen. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber, og servér den med parmesan og frisk basilikum.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Hummerhotdogs med sprødt grønt - Få opskriften her

Onsdag: Indiske kikærtepandekager med krydret kylling og raita - Få opskriften her

Torsdag: Gulerodsrisotto med parmesan og timian - Få opskriften her

Fredag: Oksemørbrad med salviesmør og saltbagte nye kartofler - Få opskriften her