Hovedretter

Mellemøstlig musaka med aubergine

Musakaen tager ca. en halv time at forberede - resten er klaret ovnen. Skift de klassiske kartofler ud med aubergine og få ekstra god smag. Her får du opskriften på mellemøstlig musaka med aubergine

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 1 t og 15 min
Tid i alt: 1 t og 45 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 auberginer

LAMMESAUCE

1 lille løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie til stegning
400 g hakket lammekød
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt allehånde
½ tsk. friskrevet muskatnød
½ tsk. røget paprika
1½ tsk. salt
friskkværnet peber
2 spsk. koncentreret tomatpuré
1 dl oksebouillon

TAHINSAUCE

1 dl lys tahin
2 dl yoghurt naturel 3,5 %
2 æg
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

4 pitabrød
30 g pinjekerner
1 håndfuld bredbladet persille

Opskrift - sådan laver du mellemøstlig musaka med aubergine 

 
1. Tænd ovnen på 200°. Skyl auberginerne, og placér dem i et lille ovnfast fad, så de står tæt mod hinanden. Sæt fadet i ovnen i 1 time, til auberginerne er helt møre.
 
2. LAMMESAUCE: Pil og hak løg og hvidløg. Steg løg og hvidløg i olivenolie i en gryde. Tilsæt lammekød og krydderier, og brun kødet godt. Tilsæt tomatpuré og bouillon, og lad lammesaucen simre, mens auberginerne er i ovnen.
 
3. TAHINSAUCE: Blend alle ingredienserne sammen med en stavblender.
 
4. Flæk auberginerne åbne, så de fylder hele bunden af fadet. Fyld dem med lammesauce, og top med tahinsauce. Sæt fadet i ovnen i yderligere 15 minutter, til overfladen er fast og gylden.
 
5. SERVERING: Rist pitabrødene sprøde i ovnen, og skær dem i trekanter. Rist også pinjekernerne, og drys dem over retten sammen med bredbladet persille.
 
TIP: Musakaen kan sagtens laves med oksekød i stedet for lammekød.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sushi-skål med avocadoris - Få opskriften her

Tirsdag: Galette med søde kartofler - Få opskriften her

Onsdag: Pasta med chorizo og tomater - Få opskriften her

Torsdag: Italiensk tomatsuppe med kylling og mascarponecreme - Få opskriften her