Hovedretter
Marokkansk grøntsagsgryde
Denne lunende og lækre gryde gør det nemt for én at få spist sine grøntsager. Her får du opskriften på marokkansk grøntsagsgryde
Torsdag, 14. december 2017 - 7:12 - af Emma Martiny, Foto: Nina Malling
Marokkansk grøntsagsgryde
Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
2 løg
3 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
1 spsk. olivenolie til stegning
250 g søde kartofler
1 aubergine
1 tsk. koriander
1 tsk. paprika
1 tsk. kanel
140 g tomatpuré
2 dåser hakkede tomater
½ l grøntsagsbouillon
1 håndfuld tørrede figner
1 dåse kikærter
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber
COUSCOUS
8 dl kogende vand
4 dl couscous
TIL SERVERING
50 g mandler
bredbladet persille
½ granatæble
græsk yoghurt
Opskrift - sådan laver du marokkansk grøntsagsgryde
1. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær. Svits det hele i olie i en gryde. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Lad dem stege med i gryden. Skyl aubergine, skær i tern, og vend dem i gryden sammen med koriander, paprika og kanel. Lad det stege i 5 minutter, og tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og bouillon. Lad det simre i 30 minutter under låg, til kartoflerne er møre. Skær figner i grove tern, afdryp kikærterne, og tilsæt begge dele. Smag til med citronsaft, salt og peber, og lad retten simre i 10 minutter.
2. COUSCOUS: Hæld vandet over couscous i en skål, og lad det trække i 10 minutter.
3. SERVERING: Rist og hak mandlerne. Skyl og hak persille groft. Pil kernerne ud af granatæblet. Servér retten med couscous, og top med yoghurt, mandler, persille og granatæblekerner.