Hovedretter

Marokkansk grøntsagsgryde

Denne lunende og lækre gryde gør det nemt for én at få spist sine grøntsager. Her får du opskriften på marokkansk grøntsagsgryde

Marokkansk grøntsagsgryde 

Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
2 løg
3 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
1 spsk. olivenolie til stegning
250 g søde kartofler
1 aubergine
1 tsk. koriander
1 tsk. paprika
1 tsk. kanel
140 g tomatpuré
2 dåser hakkede tomater
½ l grøntsagsbouillon 
1 håndfuld tørrede figner
1 dåse kikærter
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber
 
 
COUSCOUS
8 dl kogende vand
4 dl couscous
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
TIL SERVERING
50 g mandler
bredbladet persille
½ granatæble
græsk yoghurt
 
PRØV OGSÅ: Italiensk oksegryde med rodfrugter
 

Opskrift - sådan laver du marokkansk grøntsagsgryde 

1. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær. Svits det hele i olie i en gryde. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Lad dem stege med i gryden. Skyl aubergine, skær i tern, og vend dem i gryden sammen med koriander, paprika og kanel. Lad det stege i 5 minutter, og tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og bouillon. Lad det simre i 30 minutter under låg, til kartoflerne er møre. Skær figner i grove tern, afdryp kikærterne, og tilsæt begge dele. Smag til med citronsaft, salt og peber, og lad retten simre i 10 minutter.
 
2. COUSCOUS: Hæld vandet over couscous i en skål, og lad det trække i 10 minutter.
 
3. SERVERING: Rist og hak mandlerne. Skyl og hak persille groft. Pil kernerne ud af granatæblet. Servér retten med couscous, og top med yoghurt, mandler, persille og granatæblekerner.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Pizza med rødbede, sprød grønkål og feta - Få opskriften her

Tirsdag: Andelår med ristet rosenkålssalat - Få opskriften her

Torsdag: Julekrydrede frikadeller og fennikelslaw - Få opskriften her

Fredag: Kulmule med gnocchi og ristet blomkål - Få opskriften her