Hovedretter

Mandelpaneret torsk med lun kålsalat

Den mandelpanerede torsk er perfekt som gæstemad. Den tager under en halv time at lave, så du kan nemt lave den mens du hygger om dine gæster

Mandelpaneret torsk med lun kålsalat til 4 personer

Tid: 25 minutter.
 
DET SKAL DU BRUGE TIL MANDELPANERET TORSK
4 torskefileter a 150 g
50 g hvedemel
2 æg
100 g mandelflager
smør til stegning
salt og friskkværnet peber
 
LUN KÅLSALAT
1 lille blomkålshoved
smør til stegning
salt
savojkål
2 æbler
hasselnødder
saft og skal af 1 usprøjtet citron
 

Opskrift - sådan laver du mandelpaneret torsk med lun kålsalat

 
1. Mandelpaneret torsk: Vend torskefileterne i mel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i mandelflager. Steg dem gyldne i smør på en pande, ca. 3 minutter på hver side, og krydr med salt og peber.
 
2. Lun kålsalat: Skyl blomkålen, og del den i små buketter. Steg dem gyldne i rigeligt smør på en pande. Drys med salt, og sæt dem til side. Rens og hak savojkål groft. Steg kålen i smør, til den falder let sammen, men stadig har bid. Skær æblerne i fine tern, og hak nødderne groft. Bland blomkål, savojkål, æbler og nødder. Riv og pres citronen. Dryp citronsaft over kålsalaten, og drys med citronskal. Servér som tilbehør til paneret torsk.
 
PRØV OGSÅ: Bagt torsk med grøntsags-crumble