Hovedretter

Mandelpanerede kyllingelår med fennikel-selleri-kompot

Blendede mandler giver en ekstra lækker panering, men du kan også bare bruge almindelig rasp.. Her får du opskriften på mandelpanerede kyllingelår med fennikel-selleri-kompot

Mandelpanerede kyllingelår med fennikel-selleri-kompot til 4 personer

Tid: 30 minutter
Ovntid: 25 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL MANDELPANEREDE KYLLINGELÅR
12-16 kyllingeunderlår
1 æg
½ dl mælk
100 g mandler
skal af ½ usprøjtet citron
salt og friskkværnet peber
 
FENNIKEL-SELLERI-KOMPOT
1 fennikel
1 lille bundt bladselleri
1 løg
2 fed hvidløg
½ frisk rød chili
3 spsk. olivenolie til stegning
1 bakke blandede salatskud
 
RUGBRØDSKIKS
5 cm daggammelt rugbrød
2 spsk. olivenolie
salt
 
PRØV OGSÅ: Kyllingelår og kartoffelsalat med spidskål
 

Opskrift - sådan laver du mandelpanerede kyllingelår med fennikel-selleri-kompot 

 
1. Pisk æg og mælk sammen i en dyb tallerken. Blend mandlerne til mandelmel i en minihakker, og bland det med fintrevet citronskal i en anden dyb tallerken. Vend kyllingelårene først i æggeblandingen og derefter i mandelmelet. Læg dem på en bagepapir med bagepapir, og steg dem i en 180° varm ovn i ca. 25 minutter.
 
2. Fennikel-selleri-kompot: Rens fenniklen, og skær lidt af den i papirtynde skiver, evt. på et mandolinjern. Skær resten af fenniklen i grove stykker. Rens og snit bladselleri i stykker på 3 cm. Pil og skær løg og hvidløg i tern. Rens og snit chilien i små tern. Vend grøntsagerne sammen. Varm olien op på en stor pande; vend alle grøntsager sammen på panden, og læg låg på. Lad dem simre ved svag varme i 15 minutter. Skyl salaten, og vend den sammen med de stegte grøntsager i en skål.
 
3. Rugbrødskiks: Skær rugbrødet i papirtynde skiver, og vend dem med olie og salt. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen ved 180° sammen med kyllinge-lårene i ca. 7 minutter, til brødet er sprødt.
 
4. Servér kyllingelår med fennikel-selleri-kompot og rugbrødskiks.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sandwich med oksekød, syltede tomater og marineret spidskål - Få opskriften her

Onsdag: Syltet torsk med grov mos og bønnesalat - Få opskriften her

Torsdag: Kåldolmere og hvedekerner med forårsløg - Få opskriften her

Fredag: Lammekølle med ovnstegte rodfrugter og ristet kål - Få opskriften her

 

Læs mere om: