Hovedretter

Madplan: Varm oksekødssalat med kejserhatte

Ugens fredagsopskrift er varm oksekødssalat med kejserhatte. Få opskriften her


Der sker noget med den skønne bøf, når den forsigtigt vendes med svampe og syltede løg. Det er, ligesom om hver mundfuld bliver perfekt, når det hele er samlet som en salat.

Varm oksekødssalat med kejserhatte til 2 personer (30 min.)

Ingredienser:
200 g bananskalotter
eller almindelige skalotter
skal af 1 økologisk citron
saft af 2 citroner
100 g honning

Salat:
200 g kejserhatte i skiver
olivenolie til stegning
salt
2 gode bøffer
lidt olie til stening
salt og peber
½ bundt bredbladet persille

Tilbehør:
groft brød

Opskrift - Sådan gør du

1. Pil løgene; halvér dem evt. Kom citronskal og citronsaft i en gryde sammen med honning. Lad det koge op, og kom løgene i gryden. Lad det hele simre i 4-5 minutter. Lad løgene køle en smule i lagen.

2. Rist imens kejserhattene i olivenolie på en varm pande. Krydr med salt.

3. Steg bøfferne, gerne rosastegte; krydr med salt og peber, og skær dem i skiver.

4. Vend forsigtigt skiver af kød, svampe og løg med lidt af lagen sammen med groftplukket persille. Anret salaten, og servér straks med groft brød til.

TIP
- Du kan sagtens bruge østershatte eller champignoner i stedet for kejserhatte.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER


Mandag: Svinespyd med salat asian style - Få opskriften her

Tirsdag: Salat med stenbiderrogn, æg og kartofler - Få opskriften her

Onsdag: Suppe med fennikel og kylling - Få opskriften her

Torsdag: Portobello-burger med hotte peberfrugter - Få opskriften her