Hovedretter

Madplan: Mørbradbøffer med syltede løg og salviesmør

Ugens torsdagsopskrift er mørbradbøffer med syltede løg og salviesmør. Få opskriften her

Varm op til weekenden med den nemme og lækre luksusret.

Mørbradbøffer med syltede løg og salviesmør til 2 personer (35 min.)

DET SKAL DU BRUGE
½ dl citronsaft
1 tsk. fintrevet økocitronskal
100 g honning
½ dl hvidvinseddike
400 g skalotteløg, gerne bananskalotteløg

ENDVIDERE
1 svinemørbrad, ca. 500-600 g
olie til stegning
salt og peber

KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt

SMØR
100 g blødt smør
2 spsk. hvidvinseddike
2 spsk. finthakket salvie
salt

TILBEHØR
ristede kartofler
salat

Opskrift - sådan laver du mørbradbøffer med syltede løg og salviesmør

1. Kom citronsaft, citronskal, honning og eddike i en kasserolle, og lad det simre, til honningen er smeltet.

2. Skær løgene i kvarter, og kom dem i kasserollen. Lad dem simre i 5-8 minutter. Tag gryden af varmen, og lad løgene trække i lagen indtil servering.

3. Puds mørbraden (rul den evt. stramt i film dagen i forvejen). Skær 4 flotte bøffer, brug i alt ca. 300-400 g (OBS: Gem resten af mørbraden til fredag). Steg bøfferne i olie på en varm pande, og krydr med salt og peber.

4. Rør smørret med eddike og salvie; smag til med salt, og servér bøfferne med syltede løg, salviesmør, ristede kartofler og salat.

TIP: Eddiken kan være svær at få ind i smørret. Kommer det hele ikke med, er det helt o.k. Ekstra salviesmør kan fryses.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER


Mandag

Tirsdag

Onsdag

Fredag