Hovedretter

Mac’n’cheese med blomkål

Denne amerikanske klassiker har fået en sundere makeover, men resultatet er lige så cremet. Her får du opskriften på mac’n’cheese med blomkål

Mac’n’cheese med blomkål 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 40 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 stort blomkålshoved
2 spsk. olivenolie
salt
 
 
MAKARONI
300 g makaroni
vand + salt
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
OSTESAUCE
1 løg
150 g frisk spinat
1 spsk. smør til stegning
250 ml ricotta
50 g parmesan
1 knsp. friskrevet muskatnød
salt og friskkværnet peber
250 g frisk mozzarella
 
LÆS OGSÅ: Mac'n'cheese med tomatsauce
 
1. Tænd ovnen på 175°. Del blomkålen i 2. Del den ene del i små buketter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend buketterne med olivenolie, og drys med salt. Bag buketterne i ovnen 20 minutter, til de er møre og let gyldne.
 
2. MAKARONI: Skær det resterende halve blomkål i små buketter. Kog dem i letsaltet vand, til de er netop møre, og hæld dem i en sigte. Kog makaroni i saltet vand efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og lad det køle lidt af.
 
3. OSTESAUCE: Pil og hak løget fint. Skyl spinaten. Steg løget i smør i en gryde. Tilsæt spinat, og vend rundt, til den falder sammen. Tag panden af varmen. Blend de kogte blomkålsbuketter sammen med ricotta og fintrevet parmesan i en foodprocessor eller blender. Vend løg og spinat fra panden samt de bagte blomkålsbuketter i saucen, og smag til med muskatnød, salt og peber. Vend den kogte makaroni i saucen. Fordel det i et ovnfast fad. Riv mozzarella i mindre stykker, og fordel dem over toppen. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til overfladen er flot gylden.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Lun quinoasalat med pitachips og yoghurtdip – Få opskriften her

Tirsdag: Frikadeller med råkost og sellerifritter – Få opskriften her

Torsdag: Grønkåls-cæsarsalat med kylling – Få opskriften her

Fredag: Fiskesuppe med kulmule og krebsehaler – Få opskriften her