Måltidssalat med vandmelon og ristet feta
Hovedretter

Måltidssalat med vandmelon og ristet feta

Har du prøvet at riste feta i ovnen? Det smager himmelsk og tager en frisk og fyldig måltidssalat til et helt nyt niveau. Her får du opskriften på måltidssalat med vandmelon og ristet feta

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 10 min
Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 dl sort quinoa
1 dl belugalinser
6 dl grøntsagsbouillon
1 håndfuld mynte
1 rødløg
½ vandmelon
1 bakke blandet salat

VINAIGRETTE

2 spsk. balsamicoeddike
2 spsk. olivenolie
1 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber

RISTET FETA

150 g feta
1 dl solsikkekerner
1 spsk. olivenolie

TIL SERVERING

1 brød

Opskrift - sådan laver du måltidssalat med vandmelon og ristet feta 

 
1. Skyl quinoa og belugalinser i en sigte, og kog det i bouillon i ca. 20 minutter. Lad væsken fordampe, og lad det køle let af.
 
2. RISTET FETA: Tænd ovnen på 200°. Beklæd en bageplade med bagepapir, og smuldr fetaosten i små stykker, og fordel ud over papiret. Drys med solsikkekerner, og dryp olie over. Bag det i ovnen i 10 minutter, til solsikkekernerne er sprøde og fetaosten gylden.
 
3. Hak mynte fint. Pil rødløg, og skær i papirtynde både. Skær vandmelonkødet i mundrette tern. Skyl og afdryp salaten. Bland det hele sammen med quinoa og belugalinser i en stor skål.
 
4. VINAIGRETTE: Rør balsamico, olie, sennep, salt og peber sammen i en skål, og vend dressingen i salaten.
 
5. SERVERING: Fordel ristede feta og solsikkekerner over salaten, vend let rundt, og servér straks med lunet brød til.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Indiske kyllingespyd med grøntsagspakora – Få opskriften her

Onsdag: Spinatlasagne med røget laks – Få opskriften her

Torsdag: Minestronesuppe med gnocchi og bacon – Få opskriften her

Fredag: Nudelwok med sesammarineret bøf – Få opskriften her

 
Læs mere om: