Lun quinoasalat med labneh, æg og ristede gulerødder
Hovedretter

Lun quinoasalat med labneh, æg og ristede gulerødder

Labneh er en yoghurtost, der er nem og sjov at lave selv. Her får du opskriften på lun quinoasalat med labneh, æg og ristede gulerødder

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 kg gulerødder
2 spsk. olivenolie
1 tsk. røget paprika
1 tsk. stødt spidskommen
salt
4 dl quinoa
8 dl grøntsagsbouillon
4 æg
½ granatæble
1 håndfuld mynte

LABNEH

4 dl græsk yoghurt
1 tsk. havsalt
olivenolie

DUKKAH

50 g valnøddekerner
50 g hasselnøddekerner
50 g sesamfrø
1 spsk. hel koriander
1 spsk. hel spidskommen
2 tsk. flagesalt

Opskrift - sådan laver du lun quinoasalat med labneh, æg og ristede gulerødder 

 
1. LABNEH: Rør yoghurt og havsalt sammen. Beklæd en lille sigte med et kaffefilter. Placér sigten over en skål, og hæld yoghurten i kaffefilteret, så den kan afdryppe ned i skålen. Lad yoghurten afdryppe i 24 timer i køleskabet. Skrab den drænede yoghurt ud af kaffefilteret, anret den i en skål, og dryp en smule olie over.
 
2. Tænd ovnen på 220°. Skræl og skær gulerødderne i halve eller kvarter på langs. Vend dem i olie, paprika, spidskommen og salt på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i 30 minutter, til de er gyldne. Skyl quinoa i en sigte, og kog den i bouillon i ca. 15 minutter.
 
3. DUKKAH: Rist nødderne let gyldne på en tør pande. Tilsæt sesamfrø, koriander, spidskommen og salt, og lad det riste, til krydderierne begynder at dufte. Hæld det hele i en foodprocessor, og kør, til det får konsistens som groft salt.
 
4. Bring vand i kog i en gryde; læg æggene i, og lad dem simre i 7 minutter, inden du hælder koldt vand over dem. Pil æggene, og vend dem i dukkah. Anret tallerkener med quinoa, labneh, ristede gulerødder, æg og dukkah. Halvér granatæblet, og pil kernerne ud. Drys med 
mynteblade og granatæblekerner.
 
TIP: Lav labneh dagen inden, så yoghurten kan nå at afdryppe.
 
 

 

Læs mere om: