Hovedretter

Luksus-spejlæg med gulerødder og sprød ost

Spejlæg til aftensmad lyder umiddelbart lidt kedeligt, men det er ikke tilfældet, når de steges med gulerødder på en bund af smeltet ost. Her får du opskriften på en skøn omgang luksus-spejlæg med gulerødder og sprød ost

Luksus-spejlæg med gulerødder og sprød ost 

Tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
 
DET SKAL DU BRUGE
4 store gulerødder
olivenolie eller smør til stegning
75 g cheddar i skiver
4-8 æg
salt og friskkværnet peber
4-8 skiver rugbrød
50 g rucola 
 
 
 

Opskrift - sådan laver du luksus-spejlæg med gulerødder og sprød ost 

 
Skræl gulerødderne. Brug kartoffelskrælleren og lav lange strimler af gulerødderne. Steg gulerodsstrimlerne kort i olie eller smør på en stor pande, indtil de begynder at tage farve. Tag strimlerne af panden. Læg 4 skiver ost på panden, og anret små reder af gulerodsstrimler ovenpå. Slå 1-2 æg ud i midten af hver rede, alt efter appetit, og skru blusset ned på lav varme. Kværn salt og peber over, og lad ægget stege færdigt, imens osten i bunden langsomt bliver gylden og sprød. Rist rugbrød. Skyl og tør rucola. Anret rucola og luksus-spejlæg på rugbrød, og servér.