Anders Schønnemann
Hovedretter

Løgtærte med blå ost

Ugens onsdagsopskrift er løgtærte med blå ost. Få opskriften her

Løgtærte med blå ost til 2 personer (slowfood)

INGREDIENSER

100 g fintmalet hvedemel
150 g fuldkornshvedemel
100 g koldt smør i terninger og smør til formen
1-2 spsk. koldt vand

FYLD
4-5 store løg i skiver
en smule olie
3 fed hvidløg i tynde skiver
salt og peber
2 små æg
4 spsk. græsk yoghurt
3 spsk. hakket oregano
100 g blå ost, f.eks.
Blå Kornblomst
75 g revet parmesan

TILBEHØR
blandet salat

Opskrift - sådan laver du løgtærte med blå ost

1. Bland mel og smør, til det har konsistens som krummer. Saml dejen med en smule vand. Sæt den i køleskabet i 20 minutter.

2. Steg løgene i lidt olie, og lad dem stege i 15-20 minutter ved middel varme, uden at de tager farve for hurtigt. Tilsæt hvidløg, og lad det stege med i 5 minutter. Krydr med salt og peber.

3. Rul imens dejen ud, og kom den i en smurt tærteform – lad bare dej hænge ud over kanten. Forbag tærtebunden ved 180° i 8-10 minutter, og trim kanten for overskydende dej.

4. Pisk æg, yoghurt, oregano sammen, og tilsæt smuldret blå ost. Vend løgene i. Kom fyldet i tærten, og drys med parmesan. Bag tærten ved 180° i ca. 25-35 minutter, eller til fyldet har sat sig.

5. Servér straks med en stor blandet salat til.

TIP: Er du ikke til blå ost, kan du erstatte med revet cheddar.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Omelet med parmaskinke og tomat-topping - Få opskriften her

TIRSDAG: Thailandsk salat med oksekød - Få opskriften her

TORSDAG: Tom ka suppe med kylling og tomater - Få opskriften her

FREDAG: Moules frites med aïoli og salat - Få opskriften her