Aftensmad

Linsesuppe

af Louisa Lorang 31. januar 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er dampende varm linsesuppe. Få opskriften her

1 løg, hakket2 fed hvidløg, hakkedelidt olie til stegning1½ dl røde linser2 tsk. knust spidskommen1 spsk. tomatpuré1 spsk. revet ingefær1 liter grøntsagsbouillon, gerne Herbamaresalt2-3 spsk. limesaftENDVIDERE:2 håndfulde plukket koriander1 spsk. ingefær i julienne1 rød chili i tynde skiver (eller efter smag)TILBEHØR:lune naanbrødSautér løg og hvidløg i olie i en stor, varm gryde. Det skal ikke tage farve. Skyl linserne, og kom dem i gryden sammen med spidskommen, tomatpuré, ingefær og til sidst bouillon. Lad suppen simre under låg i 20-25 minutter. Blend suppen med en stavblender, og smag den til med salt og lime.Anret suppen toppet med koriander, ingefær og chili, og servér straks med lune naanbrød til.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER