Hovedretter

Linser med bagte rødbeder, rød spidskål og feta

Grønt og lækkert. Supplér evt. retten med strimler af kogt kylling eller sprødstegt bacon. Her får du opskriften på linser med bagte rødbeder, rød spidskål og feta

Linser med bagte rødbeder, rød spidskål og feta til 4 personer

Tid: 15 minutter. Ovntid: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
400 g babyrødbeder
salt og friskkværnet peber
2 spsk. olivenolie
200 g grønne linser
1 spidskål, rød eller grøn
1 bundt bredbladet persille
100 g feta
 
BALSAMICODRESSING
1 spsk. hvid balsamicoeddike
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
TILBEHØR
evt. et godt surdejshvedebrød
 
 

Opskrift - sådan laver du linser med bagte rødbeder, rød spidskål og feta 

 
1, Tænd ovnen på 200°. Skrub babyrødbederne, og skær toppen af dem. Halvér rødbederne, og læg dem i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber, og dryp med olie. Bag dem møre i ovnen, det tager ca. 30 minutter. Kog linserne møre efter anvisningen på pakken. Afkøl 
linserne med koldt vand. Fjern de yderste blade fra spidskålen, og snit kålen fint. Skyl og tør persillen, nip bladene af, og hak dem. Bland kogte linser med bagte babyrødbeder, spidskål og persille. Smuldr feta udover.
 
2. BALSAMICODRESSING: Rør balsamico sammen med olie, salt og peber.
 
3. SERVERING: Hæld balsamicodressingen over retten. Spis evt. brød til.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

Mandag: Dampet kulmule og speltsalat med sprøde grøntsager - Få opskriften her

Onsdag: Svinemedaljoner og grillede gulerødder med ristet boghvede - Få opskriften her

Torsdag: Pasta med kødboller og broccolini - Få opskriften her

Fredag: Rosmarinstegt kyllingebryst med bønnesalat - Få opskriften her