Linsefrikadeller med rød karry og grønt
Hovedretter

Linsefrikadeller med rød karry og grønt

Linser? Øh ja! Det virker, de smager virkelig godt, og det er ikke bare noget, jeg siger. Prøv Timm Vladimirs lækre linsefrikadeller med rød karry og grønt

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 50 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

200 g tørrede røde linser
4 forårsløg
2 æg
3 cm fintrevet frisk ingefær
3 spsk. hvedemel
1 spsk. rød karrypasta
1 spsk. fiskesauce
olivenolie til stegning

LIMEDRESSING

3 spsk. friskpresset limesaft
2 spsk. rørsukker
3 spsk. fiskesauce
3 spsk. olivenolie
½ frisk rød chili

TIL SERVERING

2 hjertesalater
100 g sukkerærter
2 håndfulde bønnespirer
3 gulerødder
2 agurker
1 håndfuld frisk koriander
2 limefrugter

Opskrift - sådan laver du linsefrikadeller med rød karry og grønt

 
1. Kog linserne i rigeligt vand, til de er helt møre. Hak forårsløg fint. Si overskydende vand fra linserne, og rør dem sammen med æg, forårsløg, fintrevet ingefær, mel, karrypasta og fiskesauce. Lad farsen hvile i 20 minutter. Form farsen til små frikadeller, og steg dem i olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side.
 
2. Limedressing: Rør limesaft sammen med sukker, fiskesauce, olie og finthakket rød chili, til sukkeret er opløst.
 
3. Servering: Servér linsefrikadellerne med masser af friske grøntsager – hjertesalat, sukkerærter, bønnespirer, gulerødder, agurk, frisk koriander, limefrugt skåret i både og den syrlige limedressing til at dyppe i.