Hovedretter

Limestegt kylling med søde kartoffelfritter

Denne uges hverdagsopskrifter byder på nemme retter der ikke kræver lang tid i køkkenet. Her får du opskriften på limestegt kylling med søde kartoffelfritter

Limestegt kylling med søde kartoffelfritter til 4 personer

Søde kartofler har en helt anden smag end almindelige, men i en snæver vending kan de her erstattes med bagekartofler.

INGREDIENSER
lidt olivenolie
4 kyllingebryster med skind
salt og friskkværnet peber
2 ovnfaste fade
 
LIMEMARINADE
1 fed hvidløg
saft og skal af 2 
usprøjtede limefrugter
1 tsk. salt
1 tsk. stødt koriander
friskkværnet peber
 
SØD KARTOFFELFRITTER
800 g søde kartofler
salt og friskkværnet peber
 
LIMEMAYO
150 g god mayonnaise
1 bundt frisk koriander
saft af 1 limefrugt
 
SALAT
2 hjertesalater
1 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
 

Opskrift - sådan laver du limestegt kylling med søde kartoffelfritter

 
1. Limemarinade: Pil og hak hvidløget. Bland det med fintrevet limeskal og limesaft i en skål, og rør de øvrige ingredienser til marinaden i.
 
2. Tænd ovnen på 250°. Smør 2 ovnfade med olie, og læg kyllingebrysterne i det ene fad med skindet opad. Rids skindet med en skarp kniv, og hæld limemarinade over.
 
3. Sød kartoffel-fritter: Skrub  de søde kartofler. Skær dem i tynde bjælker. Fordel dem i det andet ovnfad, og krydr med salt og peber. Steg kyllingebryster og søde kartofler i ovnen i ca. 25 minutter.
 
4. Limemayo: Rør mayonnaise med finthakket koriander og limesaft.
 
5. Salat: Skyl salaterne, og vend med olie og eddike. Servér kyllingebrysterne med salat, fritter og limemayo.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Ricottatærter med lime og friske tomater - Få opskriften her

Sprødstegt fisk med glasnudelsalat og peanuts - Få opskriften her

Pasta med aubergine-tomat-sauce - Få opskriften her

Misomarineret oksekød med auberginesalat - Få opskriften her