Hovedretter

Lange i parmaskinke med blød polenta

Ugens fredagsopskrift er lange i parmaskinke med blød polenta. Få opskriften her

Lange i parmaskinke med blød polenta til 2 personer (25 min)

Jeg synes, den milde fisk og den salte parmaskinke klæder hinanden virkelig godt. Selv om det her er en nem ret, kan den bestemt bruges til gæster. Så gang op, hvis du vil have selskab.
 
INGREDIENSER
200 g lange, uden skind og ben
1 pakke parmaskinke, ca. 90 g
olivenolie
2 fed hvidløg i tynde skiver
1 spsk. smør
½ dl hvidvin
 
POLENTA
4 dl vand
1 dl hvidvin
1½ dl polenta (minut- el. instant-polenta)
1 spsk. smør
½ dl revet parmesan
salt og peber
lidt hakket persille
 
Opskrift - sådan laver du lange i parmaskinke med blød polenta
 
1. Del fisken i mindre stykker (vælg det samme antal, som du har skiver af parmaskinke). Rul fisken i skinke, og steg den i lidt olie på en varm pande. Kom hvidløg, smør og hvidvin ved efter 1-2 minutter, og steg i yderligere et par minutter.
 
2. Kog imens vandet i en gryde sammen med vin. Tilsæt polenta i 1-3 minutter, og pisk, til den tykner. Tag det af varmen, og tilsæt smør og parmesan. Smag til med salt og peber.
 
3. Servér polenta toppet med fisk og persille.
 
TIP: Lange er en torskefisk, og kan du ikke skaffe lange, kan du snildt bruge lyssej, torsk, kuller el.a. hvid fisk.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Sød kartoffeltærte - Få opskriften her

TIRSDAG: Muslinger i tomatsauce med fennikel - Få opskriften her

ONSDAG: Bøffer med rødbedesalat - Få opskriften her

TORSDAG: Grønkålssalat med ristede mandler, kylling og blå ost - Få opskriften her