Lammerack
Aftensmad

Lammerack med krydrede hvide bønner

1. december 2014Opdateret 4. april
af Timm Vladimir
Denne uges hverdagsopskrifter er lækre retter med ægte julesmag Her får du opskriften på lammerack med krydrede hvide bønner

INGREDIENSER

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 lammerack med 8 ben
  • salt og friskkværnet peber

KRYDREDE HVIDE BØNNER

  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk. frisk rosmarin
  • 3 stilke frisk timian
  • 2 kanelstænger
  • tørrede chiliflager
  • 2 dåser cannellinibønner (hvide butterbeans)
  • 100 g soltørrede tomater
  • 1 dl vand
  • rosiner eller tørrede abrikoser
  • saft af ½ citron
  • frisk rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200°. Varm olien op i en stor pande (med låg til) ved middel varme. Krydr lammeracken godt med salt og peber på begge sider, og brun den godt på panden. Læg lammeracken i et ovnfast fad (lad olien blive i panden), og steg den i ovnen i 20-25 minutter, til den har en centrumstemperatur på 56°-58°.
  2. Krydrede hvide bønner: Pil løget, og hak det fint. Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver. Kom løg, hvidløg, rosmarin, timian, kanelstænger og chiliflager på panden, og lad det simre i 4-5 minutter, til løget er klart.
  3. Dræn væden fra bønnerne, og kom dem på panden sammen med soltørrede tomater, vand og rosiner eller abrikoser. Bring det i kog, og skru så ned for varmen. Lad det småsimre i ca. 10 minutter, til væsken er tyknet.
  4. Skær lammeracken ud i 8 stykker. Servér med rigeligt af bønneblandingen. Dryp med citronsaft, og krydr med mere frisk rosmarin, salt og peber.
Se flere opskrifter med lam her.

Læs også