Hovedretter

Lammekoteletter med pinjekerner og ovnbagte kartofler

Smuldret rugbrød og pinjekerner giver lammekoteletterne en lækker sprød panering. Her får du opskriften på lammekoteletter med pinjekerner og ovnbagte kartofler

Lammekoteletter med pinjekerner og ovnbagte kartofler 

Tid: 40 minutter. Ovntid: 40 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
4 lammekoteletter
50 g rugbrød uden skorpe 
skal af 1 usprøjtet citron
1 spsk. friske timianblade
1 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
50 g pinjekerner
1 æggehvide
50 g smør til stegning
 
 
OVNBAGTE KARTOFLER
1 kg kartofler
250 g cherrytomater
2 spsk. olivenolie
1 håndfuld frisk timian
salt og friskkværnet peber
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
TIL SERVERING
75 g rucola
 
PRØV OGSÅ: Lammekoteletter med lun auberginesalat og kikærter
 

Opskrift - sådan laver du lammekoteletter med pinjekerner og ovnbagte kartofler 

 
1. OVNBAGTE KARTOFLER: Tænd ovnen på 200°. Skræl kartoflerne, og skær dem i store både. Skyl cherrytomaterne. Vend kartoffelbåde og cherrytomater med olie, og fordel dem i et stort ovnfast fad. Krydr med timianblade, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 40 minutter. Vend rundt af og til, så kartoflerne bliver stegt jævnt.
 
2. Dup lammekoteletterne tørre. Blend rugbrød, revet citronskal, timianblade, pillet hvidløg, salt og peber sammen i en foodprocessor, til blandingen får en smuldret konsistens. Tag rugbrødsmuldet op, og hæld pinjekernerne i foodprocessoren. Blend kortvarigt, til de er grofthakkede, og bland dem sammen med rugbrødssmuldet. Hæld det i en dyb tallerken. Pisk æggehviden let sammen med en gaffel i en anden tallerken. Vend lammekoteletterne først i æggehviden og dernæst i rugbrødssmuldet. Steg dem i rigeligt smør på en pande i ca. 3 minutter på hver side, til smuldet er sprødt og kødet stadig let rosa.
 
3. SERVERING: Skyl og tør rucola. Servér lammekoteletterne med ovnbagte kartofler og rucola.
 
Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Indiske besan puda-pandekager – Få opskriften her

Tirsdag: Græsk butternutsalat med gyros-kylling – Få opskriften her

Onsdag: Brændende kærlighed med rodfrugter – Få opskriften her

Torsdag: Honning-soja-marineret laks og bagt gulerodssalat – Få opskriften her