Hovedretter

Lammekoteletter med lun auberginesalat og kikærter

Ugens tirsdagsopskrift er lammekoteletter med lun auberginesalat og kikærter. Få opskriften her

Har du kogte kikærter i fryseren, er retten super hurtig. Ellers kog ekstra, så du har til næste gang.

Lammekoteletter med lun auberginesalat og kikærter til 2 personer (slowfood)

INGREDIENSER

200 g kikærter, udblødte
1 aubergine i terninger
olivenolie
3 fed hvidløg
200 g små tomater i både
2 tsk. knust spidskommen
salt
1 håndfuld mynte, plukket

LAM
4-6 lammekoteletter
salt
lidt cayennepeber

YOGHURT
2 dl yoghurt
¼ dl citronsaft
¼ dl ristede sesamfrø, letknuste
lidt hakket mynte
salt

Opskrift - Sådan laver du lammekoteletter med lun auberginesalat og kikærter

1. Kog kikærterne møre i nyt, usaltet vand i ca. 45 minutter. Dræn vandet fra dem.

2. Rist auberginen let gylden i olivenolie på en stor, varm pande. Tilsæt hvidløg, og lad det tage lidt farve. Kom tomat og spidskommen ved, og lad det hele smatte lidt. Smag til med salt, og vend mynte i.

3. Grill koteletterne, og krydr med salt og lidt cayenne. Rør imens yoghurt med citronsaft, sesam og mynte. Vend de kogte kikærter i, og smag til med salt.

4. Servér lam med aubergine og kikærter.

TIP: Det er også skønt med en svinekotelet, hvis du ikke er til lam.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Grillet saltet flæsk med ærte-mynte-pesto - Få opskriften her

ONSDAG: Røgede sild med ærtepuré og sprødt rugbrød - Få opskriften her

TORSDAG: Kyllingebryst med melon-linse-salat - Få opskriften her

FREDAG: Pasta med vongole og tomatsauce - Få opskriften her

Få indkøbslisten til hele ugen her