Lammekebabspyd og auberginesalat med halloumi
Hovedretter

Lammekebabspyd og auberginesalat med halloumi

Servér lammespyd med salat og yoghurtdressing på en tallerken, eller fyld det i lune fladbrød og lav en hjemmelavet ”rullekebab”. Her får du opskriften på lammekebabspyd og auberginesalat med halloumi

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 25 min
Tid i alt: 50 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g lammekød i tern
3 spsk. olivenolie
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. røget paprika
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. stødt allehånde
1½ tsk. salt
8 grillspyd

AUBERGINESALAT

2 auberginer
1 spsk. olivenolie
1 tsk. flagesalt
1 tsk. stødt spidskommen
200 g halloumi-grillost
½ citron
1 håndfuld frisk mynte
1 dl rosiner
1 dl saltede mandler

YOGHURTDRESSING

2 dl yoghurt naturel 3,5 %
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

4 fladbrød til servering

Opskrift - sådan laver du lammekebabspyd og auberginesalat med halloumi 

 
1. Læg lammekødet i en stor skål. Bland alle ingredienser til marinaden, og vend det rundt med lammekødet i skålen. Stil skålen på køl i mindst 6 timer, gerne natten over.
 
2. AUBERGINESALAT: Tænd ovnen på 180°. Skyl auberginerne, skær dem i skiver, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olivenolie over, krydr med salt og spidskommen, og bag aubergineskiverne i ovnen i 25 minutter, til de er møre og gyldne. Skær halloumi i skiver, og steg dem sprøde på en pande. Anret aubergineskiver og halloumi på et fad, og dryp citronsaft over. Drys med mynte, rosiner og hakkede mandler.
 
3. YOGHURTDRESSING: Rør ingredienserne sammen, og smag dressingen til.
 
4. Sæt det marinerede kød på spyd. Steg spyddene på en grill eller (grill)pande. Servér med auberginesalat med halloumi, yoghurtdressing og lune fladbrød.