I denne uge bliver aftensmaden fyldt med ekstra mange grøntsager, fuldkornsprodukter, fisk og magert kød. Her får du opskriften på laksepariserbøf på rugbrød med kålsalat
Mandag, 23. februar 2015 - 7:45 - af Christine Bille Nielsen, Foto: Henrik Freek
Laksepariserbøf på rugbrød med kålsalat til 4 personer
Pariserbøf kan normalt være en lidt tung affære, men ikke når du laver den med laks, rugbrød og sprød kål.
INGREDIENSER
500 g laksefilet uden skind og ben
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
KÅLSALAT
500 g spidskål, gerne rød
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft (eller æbleeddike)
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
4 skiver rugbrød
4 spsk. kapers
1 løg
1 lille bakke karse
4 spsk. friskrevet
peberrod
Opskrift - sådan laver du laksepariserbøf på rugbrød med kålsalat
1. Kålsalat: Snit spidskålen fint. Rør olie sammen med citronsaft, og vend kålen heri. Smag til med salt, peber og evt. mere citron.
2. Hak laksekødet fint med en kokkekniv. Form det til 4 laksebøffer, og steg bøfferne i olie på en pande ved høj varme, til de er gyldne. Krydr med salt og peber.
3. Anret kålsalaten på rugbrød, og læg en laksebøf ovenpå. Top med kapers, løgringe, karse og revet peberrod. Servér straks.
TIP:Friskrevet peberrod har en bedre smag end den, der er revet på forhånd. Riv den lige inden servering, og servér evt. ekstra ved siden af, så man hver især selv kan forsyne sig.