Laksebøffer med sorte ris og mango-avocado-salsa
Hovedretter

Laksebøffer med sorte ris og mango-avocado-salsa

Hvis du savner smagen af solrige dage, er denne salsa med mango og avocado lige sagen. Servér den til saftige laksebøffer og smukke sorte ris, der er sprængfyldt med sunde sager. Her får du opskriften på laksebøffer med sorte ris og mango-avocado-salsa

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 40 min
Tid i alt: 1 t og 10 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g fersk laksefilet
3 forårsløg
1 æg
1 dl finvalsede havregryn
salt og friskkværnet peber
smør til stegning

MANGO-AVOCADO-SALSA

1 moden mango
1 moden avocado
1 lille rødløg
1 håndfuld frisk koriander
½ frisk rød chili
1 limefrugt
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber

SORTE RIS

4 dl sorte ris

Opskrift - sådan laver du laksebøffer med sorte ris og mango-avocado-salsa 

 
1. SORTE RIS: Skyl risene, og kog dem i letsaltet vand i ca. 40 minutter.
 
2. MANGO-AVOCADO-SALSA: Skær skrællen af mangoen, og skær mangokødet i små tern. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i små tern. Pil rødløget, og hak det fint. Hak koriander groft. Rens og hak chilien helt fint. Rør det hele sammen i en skål, og tilsæt limesaft og olivenolie. Smag til med salt og peber, og stil salsaen i køleskabet indtil servering.
 
3. LAKSEBØFFER: Hak laksefilet i en foodprocessor, så du får en grov fiskefars. Hæld farsen i en skål. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Rør forårsløg, æg, havregryn, salt og peber i laksefarsen. Form 4 bøffer af farsen, og steg dem i smør på en pande. Servér med sorte ris og mango-avocado-salsa.
 
TIP: Sorte ris indeholder flere kostfibre, vitaminer og mineraler end både hvide og brune ris.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Grøn shakshuka med porrer og linser - Få opskriften her

Onsdag: Pasta alla puttanesca - Få opskriften her

Torsdag: Fyldte fladbrød med lam, spinat og feta - Få opskriften her

Fredag: Kartoffelmos med braiseret spidsbryst og palmekål - Få opskriften her