laks
Hovedretter

Laks med quinoa, pastinakfritter og ristet hvidløgsmayo

Skyd ugen i gang med saftige quinoapanerede laksebøffer, som knaser sprødt mellem tænderne. Her får du opskriften på laks med quinoa, pastinakfritter og ristet hvidløgsmayo

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t og 5 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 laksebøffer
100 g sort quinoa (+ 200 g til tirsdagens opskrift)
1 spsk. olivenolie
1 spsk. honning
1 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber

PASTINAKFRITTER

1 kg pastinakker
2 spsk. olivenolie
salt

RISTET HVIDLØGSMAYO

1 helt hvidløg
1 tsk. olivenolie
2 dl god mayonnaise
salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

1 bakke blandet salat

Opskrift - sådan laver du laks med quinoa, pastinakfritter og ristet hvidløgsmayo 

1. (Vil du bruge tirsdagens opskrift, kan du koge 300 g quinoa i dag og gemme 200 g til i morgen; i dag skal du blot bruge 100 g). Skyl quinoaen i en sigte, og kog den i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Afkøl let.
 
2. PASTINAKFRITTER: Tænd ovnen på 200°. Skrub pastinakkerne, og skær dem i stave. Vend dem i olie, fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med salt. Bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er sprøde i enderne.
 
3. RISTET HVIDLØGSMAYO: Skær toppen af et helt hvidløg, så du kan se alle feddene. Dryp med olie, og sæt hvidløget på samme bageplade som pastinakfritterne i ovnen. Bag det i ovnen i 20 minutter, til feddene er helt møre. Pres de bagte fed ud af hvidløget, og mos dem med en gaffel. Rør dem sammen med mayonnaise, og smag til med salt og peber.
 
4. Dup laksebøfferne tørre. Rør olie, honning, citronsaft, salt og peber sammen, og pensl blandingen på laksebøfferne. Vend dem i den kogte quinoa, og læg dem i et ovnfast fad. Steg laksebøfferne i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gennemstegte og overfladen gylden og sprød. Servér med salat, pastinakfritter og ristet hvidløgsmayo.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Quinoa-pande med asparges og spejlæg – Få opskriften her

Onsdag: Falafelburger med tahindressing – Få opskriften her

Torsdag: Kartoffelpizza med bagte radiser – Få opskriften her

Fredag: Oksemørbrad med polenta og tomatkompot – Få opskriften her

 

 

 
 
Læs mere om: